HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Termoli en Sant'Angelo Limosano

bijzondere dorpjes om te ontdekken

Termoli

De oude stad heeft een middeleeuwse oorsprong en is gelegen op een voorgebergte van de Adriatische kust. Het centrum wordt gedomineerd door het massieve Frederick kasteel. Dit fort heeft een simpele en sobere bouwstijl en werd in de 11de eeuw gebouwd en wordt omgeven door muren en wachttorens.
In de oude stad van Termoli bevindt zich nog een karakteristiek symbool van de stad, namelijk de kathedraal St. Basso. Deze kerk werd gebouwd in de 12de eeuw op het fundament van een andere kerk en is het voorbeeld bij uitstek van een Romaneske kerk in de omgeving. De façade is een hut en binnen bevinden zich drie schepen en een apsis.

De meest merkwaardige bezienswaardigheid in Termoli zijn de zogenaamde Trabucchi: speciale werktuigen van vissers waarmee ze hun netten ophijsen na het vissen.


Sant’Angelo Limosano

Voor ieder die een typisch Zuid-Italiaans dorpje ver van het massatoerisme wil ontdekken, is Sant’Angelo Limosano als beginpunt aan te raden. Met maar liefst 355 inwoners ligt het dorp op 900 meter boven het zeeniveau aan de voet van de ruines van een kasteel. Het dorp heeft een panoramisch uitzicht over de Tremiti eilanden en de top van het gebergte Maeilla Range. De parochie kerk Chiesa di S. Pier Celestino is toegankelijk voor bezoekers en werd op aanvraag van de kardinaal Orsini in 1695 omgebouwd. Het fontein Fonte di S. Pietro begint na een droge winter weer te spuiten voor het feest van Sant’Angelo’s heilige patronaat op 19 mei.

Naast het feest van Sant’Angelo’s heilige patronaat vieren de inwoners van Termoli op 22 augustus het feest van ‘Madonna delle Stelle’. Voor degenen die van gezelligheid houden is het een aanrader om op 18 augustus het feest ‘Pezzate e Fasciuole’ (pasta en bonen) bij te wonen. De lokale keuken is simpel maar extreem lekker: de gerechten die noemenswaardig zijn bevatten pasta en bonen en de bekende truffelpizza is ook erg lekker.