HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Campobasso en Isernia

In de provincie Campobasso zijn er talloze dingen te zien. Bagnoli del Trigno, in de provincie Isernia, is een van de mooiste dorpen in Molise. Evenzo is Sepino een van de meest betoverende stadjes in Italië en naast de charme van het dorp zijn er de overblijfselen van de Samnite en vervolgens de Romeinse stad Altilia. Dicht bij het dorp zijn er veesporen die in de Romeinse tijd al door kuddes werden gekruist en die de steden Pescasseroli en Candela met elkaar verbinden.
De omgeving van Isernia barst van de interessante bezienswaardigheden, dorpen om te bezoeken en paden om te voet te ontdekken.
Oasi WWF di Gurdiaregia - Campochiaro
Om het contact met de natuur te herontdekken, is het aan te raden de natuurlijke oases en reservaten van Molise te bezoeken. Ontdek het Oasi WWF di Gurdiaregia - Campochiaro, een beschermd natuurgebied opgericht in 1996 op het Molise grondgebied van Matese met zijn flora en fauna. Of bezoek het fascinerende natuurreservaat Montedimezzo (MaB - Mens en biosfeer - UNESCO Werelderfgoedreservaat), een gebied van biodiversiteit in de provincie Isernia dat wereldwijd wordt erkend om zijn hoge naturalistische waarde en dat vele soorten zoogdieren herbergt, zoals wilde zwijnen, hazen, dassen , reeën, marters, wezels, martens, vossen en eekhoorns.
• Castelpetroso
Castelpetroso vergelijkbaar met Lourdes van Molise. Het heiligdom, dat eruitziet als een sprookjeskasteel in het bos, werd gebouwd op de plaats van de verschijning van de Madonna en is een bedevaartsoord voor bezoekers van over de hele wereld. De Via Matris, 750 meter lang, verbindt het heiligdom met de plaats van de verschijningen van de verdeeld in zeven stations die overeenkomen met de zeven smarten van de Maagd Maria.

• Scapoli
Scapoli staat bekend om de constructie van de doedelzakken en voor het International Bagpipe Festival. In de winkels van het historische centrum kunt u de constructie van de doedelzakken bekijken.

Accommodaties in deze omgeving:

La Piana dei Mulini