HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Parco Gola della Rossa & Grotte di Frassassi

Een van de meest spectaculaire grotten van Europa

De grotten van Frasassi behoren tot de meest spectaculaire grotten van Europa. Ongeveer 13 km van kalksteengrotten zijn tot nu toe ontdekt en het is uitgerekend dat deze kunnen lopen tot 35 km. Slechts anderhalve km van het schitterende wonderland is open voor het grote publiek. Uitgerust met loopbruggen en theatrale verlichting, bevatten de grotten de ontzagwekkende Grotta Grande del Vento, grootste grot van Europa, zo groot dat de Dom van Milaan er makkelijk in zou passen, en een aantal van de meest extravagant fantasievolle stalagmieten en stalactieten je waarschijnlijk ooit hebt gezien.

Na het verlaten van de dramatische Frasassi Gorge, neemt u de weg terug naar de bloeiende stad Fabriano.
In de 14e eeuw produceerden de papierfabrieken van Fabriano een miljoen vellen papier per jaar dit is de plek waar het papier met watermerk werd uitgevonden. Het papier wordt nog steeds gebruikt over de hele wereld voor bankbiljetten en kwaliteit kunst papier.
De stad is zo trots op haar traditionele industrie dat er een interessante moderne museum aan is gewijd - u vindt het papiermuseum, Museo della Carta, in het voormalige klooster van San Domenico. U kunt hier ook Fabriano papier kopen.