HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Macerata

Macerata, nog steeds omgeven door de zestiende-eeuwse bastions, wordt doorkruist door vele wegen die leiden naar het hart van de oude stad, waar u de "Loggia dei Mercanti", het Teatro Lauro Rossi kunt vinden en, op korte afstand, de Civic musea van Palazzo Buonaccorsi met het gerenommeerde gallerij La Sala dell'Eneide, een 18e meesterwerk, en het Museo della Carrozza (Carriage Museum). Geboortehuis van Pater Matteo Ricci (1552-1610), de stad herbergt de populaire Sferisterio Opera Festival.

Macerata sluit zich aan bij de Vereniging van de Stad van Kunst en Cultuur. De stad beschikt over een universiteit, een van de oudste in de wereld, opgericht in 1290.
Een van de meest representatieve monumenten van de stad is de Arena Sferisterio van Ireneo Aleandri, prachtig voorbeeld van de neoklassieke architectuur waar elke zomer een prestigieuze operaseizoen wordt gehouden, het Macerata Opera Festival.
In het hart van de stad staat het achttiende-eeuwse Palazzo Buonaccorsi, nu de thuisbasis van de collecties van oude en moderne kunst en van het Museo della Carrozza.
In het historische centrum zijn er andere gebouwen van grote waarde: het stadhuis, de Loggia dei Mercanti, het Palazzo della Prefettura, de kerk van San Paolo, etc.

Accommodaties in deze omgeving:

B&B La Corte - Fermo

Villa Elisa