HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

het land van de pesto

Genova (Genua), hoofdstad van Liguria, is een belangrijke oude havenstad rijk aan geschiedenis en gastronomie. Een groot deel van het historische centrum, de Strade Nuove (via Garibaldi, via Cairoli en via Balbi) samen met de Palazzi dei Rolli (een groep paleizen), maakt deel uit van de Unesco werelderfgoedlijst. De Cattedrale di San Lorenzo is de belangrijkste kathedraal van de stad.
Wandelend door de kleurrijke steegjes en pleinen zult u vele gevels tegenkomen versierd met stucwerk en fresco’s. Bij de Porto Antico (oude haven) kunt u het grootste acquarium van Italië en tevens de op één na grootste acquarium van Europa bewonderen.

Genova is niet alleen een stad, maar ook een van de vier provincies van Liguria. De provincie staat bekend om de pesto Genovese en andere heerlijke producten zoals de focaccia Genovese en focaccia di Recco (focaccia gevuld met een speciale kaas uit Recco). In het dorpje Pra' hebben ze de beste basilicum DOP. In de buurt vindt u ook mooie dorpjes zoals Camogli en Portofino.Accommodaties in deze omgeving:

Agriturismo Casa del Bosco - Borzonasca