HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Roma Caput Mundi

Rome

Rome is een bewonderenswaardige stad die je doet verbazen vanwege haar karakteristieke eigenschappen. Deze stad heeft een grootse historische, culturele en architecturale erfenis en is een van de grootste prestaties die de mensheid ooit heeft voortgebracht. In de wereldtoerisme wordt Rome gerekend als een topbestemming waar men, op zijn minst, een keer in zijn leven naar toe moet zijn geweest.

De stad is doordrongen van geschiedenis en heeft een onvergetelijke charme. Hieronder volgen drie hotspots die ten zeerste worden aangeraden:

Colosseum

Het Colloseum bestaat uit vier verdiepingen: de façade bestaat op de eerste drie verdiepingen uit 80 halfbogen. De vierde verdieping is hoger en wordt gekarakteriseerd door een gesloten structuur. De halfbogen op de eerste drie verdiepingen worden onderbroken door Dorische, Ionische en Korintische pilasters. Dit amfitheater uit de Romeinse tijd had ooit de capaciteit om 50 000 bezoekers te huisvesten. Met slecht weer werd met een groot doek, door honderden zeemannen aangesleept, het dak bedekt.

Fontana di Trevi

De Trevifontein is de meest beroemde fontein van Rome en een van de meest schitterende fonteinen van de hele wereld. De fontein is vervaardigd door de architect Nicola Salvi in 1735 in opdracht van Paus Clement XII. Gebouwd op het homonymplein, niet ver van Via del Corso, is dit hoogstwaarschijnlijk een van de meest drukst bezochte plekken in heel Rome. Duizenden mensen bezoeken dagelijks de fontein om een muntstuk in het water te gooien. De legende gaat dat ze dan in hun leven nogmaals naar Rome terug zullen komen. De film “The sweet life” van de beroemde filmmaker Frederico Fellini heeft de roem van de fontein vergroot.

San Pietro

De Sint-Pietersplein is ontworpen door de Italiaanse architect en beeldhouwer Gian Lorenzo Bernini. Dit meesterwerk valt binnen de grenzen van Vaticaan stad. De oude Sint-Pierbasiliek werd gebouwd in 324 door Constantijn de Grote. In 1506 werd dit oude ontwerp gesloopt en begon de bouw aan een nieuwe basiliek onder leiding van de architect Donato Bramante. Nadat hij stierf werkten respectievelijk Rafaël en Antiono de Sangallo aan de bouw van het eerste ontwerp van Bramante . In 1547 nam Michelangelo de leiding over. De apsis en de koepel werden als aandachtpunten gekozen en het ontwerp van Bernini, het Griekse kruis, was het uitgangspunt voor Michelangelo.