HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Meren van Bracciano en Bolsena

de aantrekking van een vulkanische meer

Bracciano meer

Het Bracciano meer is een populaire toeristenbestemming vanwege haar natuurlijke maar ook historische, culturele, archeologische en artistieke erfgoed. Aan de oevers bevinden zich drie nederzettingen: Bracciano, Trevignano Romano en Anguillara Sabazia.

Rondom Bracciano is een van de meest belangrijke kastelen in Italië gebouwd. Dit schitterende kasteel domineert de stad en is tegelijkertijd bekend om haar karakteristieke architectuur en bevindt zich in een uitstekende staat. Bezoek ook het charmante dorpje Trevor Romano. In dit dorp staat de ruïne van het kasteel van de familie Orsini centraal. De necropolis van Sabatia ligt vlakbij het dorpje Olivetello; hier zijn graven gevonden die worden bestudeerd in de afdeling van antiquiteiten van de stadshal van Trevor.

Mis vooral de culinaire specialiteiten van deze omgeving niet met haar verse vis als hoofdingrediënt. In vele restaurants rondom het meer wordt paling, filets van baars en witte vissoorten geserveerd met broccoli, champignons en witte wijn.

Bolsena meer

Het meer van Bolsena (Latijn: Lacus Volsiniensis / Volsinii Lacus) is een meer in Midden­Italië dat meer dan 300 000 jaar geleden na de ineenstorting van de caldera vulkanen die behoren tot de keten van Volsini is ontstaan. Het is het grootste vulkanische meer van Europa.
Er zijn tal van toeristische voorzieningen, met bijzondere neiging voor het toerisme in contact met de natuur, vooral in de Agriturismo, huisjes en "bed and breakfast".

Het meer van Bolsena ligt op een natuurlijke en grotendeels onaangetaste omgeving en is een van de weinige grote Italiaanse meren die bijna in zijn geheel geschikt is om te baden. De schoonheid van het water (een gezegde van de vissers luidt dat dit "het meer wat men drinkt!" is) heeft een buitengewone ontwikkeling van planten­ en diersoorten gegarandeerd, waaronder vele soorten algen en onderwater planten bijna volledig verdwenen zijn in andere stroomgebieden.