HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

de republieke dwergstaat

In het hart van Italië, op de grens tussen Emilia Romagna en Marche, bevindt zich Republiek San Marino. Het is het derde kleinste land in Europa, naast Monaco en Vaticaanstad.

De oude Republiek is verdeeld in negen districten, die elk worden aangedreven door een kasteel bestuur die naast het beheer van de dienstverlening aan de burgers, de plicht hebben om de bewoners in de promotie en organisatie van culturele activiteiten te betrekken. San Marino is een stad waar je kunt genieten van de oude architectuur. Het nationale symbool van de stad zijn de drie torens ‘La Guaita, La Cesta en Il Montale’ die bovenop de berg Monte Titano staan. Verder domineert in het hart van San Marino Il Palazzo Pubblico, welke op La piazza della Liberta’ (vrijheidsplein) staat. Andere bezienswaardigheden onder andere zijn La Basilica del Santo, in neoklassieke stijl met Korinthische zuilen. En il Monastero di Santa Chiara (klooster van Santa Chiara), deze is in zijn geheel gerenoveerd en wordt nu in gebruik genomen door de plaatselijke universiteit van San Marino. U kunt nog een bezoek aan de tuin brengen, waar de nonnen in die tijd verbleven. In het centrum van San Marino bevinden zich knusse pleinen en tal van winkeltjes, markten, mooie boutiques. San Marino is een Walhalla voor de shopaholics onder ons ,dit komt deels doordat het een lager belastingtarief hanteert, waardoor aankopen goedkoper kunnen zijn dan in Italië. Vooral de volgende "producten" zijn het meest gewild voor degene die van buitenaf komen: kleding, schoenen, parfums en cosmetica, elektronica, muziekinstrumenten.

Ook zijn er in het historische centrum van San Marino vele winkels met lokale en traditionele producten. Met de hand beschilderd keramiek, kunstvoorwerpen gemaakt van ijzer, hout en kostbare materialen, kant, borduursels en prints op canvas. Maar ook lekkernijen, zoals de Drie Torens, typische zoetigheid van San Marino.