HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

het kloppende motorhart

Modena is een stad vol kostbare schatten die in alle rust ontdekt dienen te worden.De kathedraal, met de Ghirlandina toren en Piazza Grande, behoren tot de werelderfgoedlijst UNESCO. Het zeventiende-eeuwse hertogelijk paleis, nu het hoofdkwartier van de Militaire Academie. De Gallerij en de bibliotheek Estense met kunstwerken van grote waarde.

In tegenstelling tot de rust die u dient te nemen om deze architectonische juwelen te bewonderen die de stad rijk is, is het ook de stad van de snelheid, auto’ s en motoren, het hart van de Motorvalley! De geboorteplaats van Enzo Ferrari. Autoracen en Luxe auto’s zijn het boegbeeld voor Modena. Naast het nieuwe Enzo Ferrari Museum, zijn er binnen enkele kilometers verschillende plekken gewijd aan auto’ s, fabrieken en motorfietsen: The Museum Stanguellini, Het Museum van vintage auto's en motorfietsen Umberto Panini, de Righini collectie, Pagani Automobili, de nieuwe Autodromo di Modena en in het nabijgelegen Bologna, Ducati en Lamborghini.

Modena staat wereldwijd ook bekend om het goede eten. Waarschijnlijk kent u deze stad van de lambrusco di Modena DOP, traditionele balsamico azijn van Modena DOP, prosciutto di Modena DOP en andere lokale producten. In restaurants kunt u authentieke en traditionele gerechten bestellen van deze regio zoals: rosette al forno (opgerolde pasta rolletjes/roosjes uit de oven met ham kaas, béchamel), risotto al balsamico, cotechino (gekookte specialiteits worst), tortellini di Ricotta, lasagne , gnocco fritto (gefrituurd brood/pizza deeg).

Modena verrast de bezoekers met de prachtige architectonische juweeltjes, magische kunst, heerlijke gerechten die uw palaat strelen en schitterende motoren en auto’s!

Accommodaties in deze omgeving:

Agriturismo Opera 02 - Castelvetro di Modena