HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

stad van de eindeloze schoonheid

Universiteitsstad Ferrara, stad van de Renaissance, en de Po Delta is werelderfgoed van UNESCO. Deze stad heeft een opmerkelijke elegantie, beschermd door de 9 km lange muren, in zijn geheel te fietsen of te lopen.

Een majestueus symbool van Ferrara is Castello Estense, met zijn vier torens, omringd door een gracht, ontworpen door een van de grootste architecten van Ferrara Biagio Rossetti. Een ander prachtig en een van de meest beroemde Renaissance gebouwen in de wereld die deze architect ontworpen heeft is Palazzo dei Diamanti, zo genoemd vanwege de unieke vorm van de meer dan 8.500 blokken marmer die zijn verwerkt in de muren van het gebouw. Het is een expositieruimte in handen van de gemeente van Ferrara, gebruikt voor grote tentoonstellingen.

Niet ver hiervandaan treft u het Parco Massari (Massari Park) en Piazza Ariostea. Grote lanen , mooie tuinen en schitterende pleinen sieren de stad. Overal staan prachtige paleizen zoals het Palazzo Schifanoia, de naam betekent letterlijk de verveling vermijden, het gebouw was dus bedoelt om je tijd te verdrijven en je niet te vervelen, dit kan ook niet met de prachtige collecties voor de oude kunst van de Musei civici d’arte Antica. Het centrum van Ferrara heeft naast deze bezienswaardigheden ook nog een prachtig pronkstuk; Il Cattedrale di Ferrara. Naast de culturele bezienswaardigheden in het centrum is Ferrara bij uitstek een prachtig gebied om met de fiets te ontdekken. Er is een fietspad van 125 kilometer lang waar u in alle veiligheid kan genieten van de natuur van deze omgeving. Twee andere waardevolle toeristische trekpleisters van Ferrara zijn het wereldberoemde straatfestival 'Ferrara Buskers Festival', welke rond eind augustus plaatsvindt. Tijdens dit meerdaagse festival komen allerlei straatartiesten uit verschillende delen van de wereld bijeen om er hét feest van het jaar mee te maken. En het tweede belangrijke evenement is het Palio van Ferrara, deze vindt plaats in eerste weken van juni. In tegenstelling tot het palio van Siena gaat het hier niet om het paardenrennen, maar wel om de verschillende wijken, districten, die tegen elkaar strijden in jawel de renaissancestijl, hoe kan het ook anders.

Accommodaties in deze omgeving:

Corte dei Gioghi - Ferrara