HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

het drijvende marine museum

De enige in Italië, is gevestigd in het oudste en meest karakteristieke haven van Cesenatico. Deze romantische haven Porto Canale is ook beslist een bezoek waard. De haven is ontworpen door niemand minder dan Leonardo Da Vinci. Het drijvende gedeelte van het museum laat de prototypes van de vrolijk gekleurde boten zien. In de zomer tonen zij nog steeds de kleurrijke zeilen versierd met de symbolen van de vissers families. Aan de kade zijn er leuke winkeltjes, gezellige barretjes en goede restaurantjes waar u heerlijke gerechten (met o.a. vers gevangen vis) kunt nuttigen of u kunt de heerlijke specialiteit van deze regio La Piadina proberen. Op bijna elke hoek van de straat vindt u een kiosk waar ze deze typische soort "plat brood" gebakken op een plaat en gevuld zoals u het zelf wilt met bijvoorbeeld mozzarella en ham verkopen.

Als u hier nu toch bent kunt ook heerlijk even relaxen in het zonnetje aan de heerlijke brede zandstranden. De strandpaviljoens aan deze kust hebben allen handige stranbedden die u kunt huren. Ook worden er regelmatig stranvolleybal toernooien georganiseerd en is er ‘s avonds vaak de mogelijkheid om onder het genot van een aperitief te genieten van de ondergaande zon.

Accommodaties in deze omgeving:

Albergo Cappello, Ravenna