HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

de provinciale hoofdstad van Emilia Romagna

De stad kenmerkte zich in de middeleeuwen door de vele hoge torens, bijna tweehonderd stuks en arcades, zo’n 40 km aan arcades. Van de vele torens zijn er nu ongeveer 20 over. De torens van “Garisenda en Asinelli” zijn de grootste en nog resterende torens, welke vroeger gebruikt werden als uitkijktoren en statussymbool van de families Garisenda en Asinelli. Tegenwoordig symboliseren ze de stad Bologna.

Het middeleeuws historisch centrum is een van de grootste en best bewaarde in Europa, vol met pleinen, cafés, theaters en winkels. Een van de mooiste pleinen van de stad is Piazza Maggiore met prachtige middeleeuwse gebouwen die dit plein sieren. Zoals Palazzo del Podestà, het voormalige paleis welke nu het VVV kantoor is geworden. Of wat dacht u van Palazzo dei Banchi, Palazzo Poggi (universiteit en museum) Palazzo dei Notai en Palazzo Accursio, het stadhuis, een prachtig voorbeeld van een mooi huwelijk tussen de huidige moderniteit met behoud van de charme van vroeger. Tegenwoordig huist hier namelijk de moderne media bibliotheek Salaborsa in art nouveau stijl en zijn er Romeinse archeologische opgravingen zichtbaar vanaf een moderne glazen vloer. Ook mogen de Sint Petroniusbasiliek en de fontein van Neptunus zeker niet aan dit lijstje ontbreken. Naast kunst en cultuur is Bologna ook een culinaire hoofdstad. Vele gerechten die wij kennen komen hier vandaan, zoals de vleessaus Ragu (alla Bolognese), Mortadella, tortellini, tagliatelle, lasagne en eveneens zeer bekend zijn de heerlijke wijnen DOC dei colli Bolognesi. Bologna bruist in het dagelijks leven en 's avonds in de vele kroegen, theaters, galeries, bibliotheken, pleinen en winkels. In de charmante kleine zijstraatjes van Piazza Maggiore treft u kleine winkels met typische producten en treft u er Il mercato nel “Quadrilatero”, dit is een levendige en pittoreske markt van de Vierhoek, waar oude tradities en ambachten nog bewaard zijn gebleven. Een bezoek aan de oudste en meest gerenommeerde chocolade laboratorium en een lekker aperitief in de meest antieke enoteca mag zeker niet ontbreken.