HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

de vulkanische eilanden

Ischia is het grootste eiland in de golf van Napels en behoort tot een groep eilanden van Flegree. Tot deze groep eilanden behoren naast Ischia, ook Procida en Vivara Nesida die onder de Campi Flegrei vallen.

Ishcia ligt minder dan 30 kilometer van Napels af en heeft een kustlijn van ongeveer 34 kilometer lang. Met ongeveer 60 000 inwoners is het eiland de derde druk bevolkte eiland van Italië, na Sicilië en Sardinië.

Het klimaat van Ischia is typisch mediterraan en wordt gekarakteriseerd door het landschap van het eiland waar ook de berg Epomeo (787 meter) zich bevindt. In de winter is het laagste temperatuur ongeveer 9 ºC in januari maar in de zomer bereikt de temperatuur een hoogte van 30 ºC in augustus.

Net als de andere Flegree eilanden heeft Ischia een vulkanische oorsprong: het eiland is gevormd door de vele erupties die in het verre verleden plaats hebben gevonden. Het hoogste piek van het eiland, de Epomeo, heeft ook een vulkanische oorsprong, maar in tegenstelling tot wat er in de 20ste eeuw werd beweerd, is deze berg geen vulkaan, maar een vorming van vulkanisch gesteente dat zich 30 000 jaar geleden heeft opgestapeld.

Het eiland werd in recentere tijden ook beïnvloed door uitbarstingen en aardbevingen. In de 13de eeuw liep de stad Arso onder door een serie lavastromen. Vandaag de dag is de vulkanische activiteit nog steeds evident door de vele heetwaterbronnen op het eiland. De heetwaterbronnen van Negombo en de baai van Sogerto zijn absolute aanraders.