HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Capri: must-see eenmaal in het leven!

Capri is een magisch klein eiland in de mediterrane zee. Het eiland werd door Romeinse heersers als territorium veroverd. Het is moeilijk Capri met woorden of zelfs met beelden te beschrijven. Capri is een ervaring op zich bijvoorbeeld wanneer de laatste zonnestralen de koperen waas van de Faraglioni beschilderen. De zee is vanaf elke punt op het eiland zichtbaar en de horizon versmelt als het ware met de blauwe lucht. De tuinen van de villas en de groene boomgaarden, de blauwe magie van een van werelds meest bekende grotten, de witte en pastel kleurige huizen die typisch Capriaans zijn, de geur van limoenen en de vele kruiden van het eiland, de smaken en geuren van de lokale keuken en het geluid van de wind bezorgen de bezoeker een uniek gevoel op dit eiland.

Capri is een van de drie grote eilanden in de golf van Napels en is zuidelijk gelegen, voor de Punta Campanella. Het eiland heeft vier steden te weten Capri, Anacapri, Marina Piccolo en Marina Grande. De administratie van het eiland wordt verdeeld in Capri en Anacapri.

Het beeld dat men doorgaans van Capri heeft, namelijk een VIP oord met exclusieve hotels en jachten, doet geen recht aan de natuurlijke schoonheid van dit eiland.

Er zijn vele natuurattracties waaronder de blauwe grot, de tuinen van Augustus, de Matermania grot, het natuurlijke gewelf, de historische en architecturale straat Via Krupp, de ruines van Villa Jovis, Villa Malaparte, Villa San Michele, Villa Lysis, de Certosa en niet te vergeten de Faraglioni rotsen.

De Faraglioni zijn drie massieve rotsen van elk ongeveer 100 meter hoog. Ze rijzen uit de diepte van de zee op waardoor ze een spectaculair effect creëren. De eerste klif is 109 meter hoog en is verbonden aan het eiland. Deze wordt Stella genoemd, de tweede is iets minder hoog namelijk 81 meter en wordt Mezzo genoemd en op de derde, de Scoupolo, die 104 meter hoog is, leeft de zeldzame blauwe hagedis ‘Podarcis sicula coerulea’.

De blauwe grot is in feite een vrij recent ontdekte attractie. Waar het eerst voornamelijk door vissermannen werd bezocht, werd deze grot vooral bekend door het verhaal van de Duitse schrijver August Kopisch uit 1826, die de grot bezocht met de lokale visser Angelo Ferraro. De schoonheid en de kleuren van de grot zijn te danken aan een dunne straal zonlicht die door de nauwe ingang naar binnen valt. Het bezoeken van de grot is een indrukwekkende ervaring: vanaf de Marina Grande vertrekt een boot waarna bezoekers voor de grot worden verdeeld over groepen van 3-4 mensen op kleinere bootjes. Om de grot binnen te kunnen komen moeten bezoekers op hun rug gaan liggen in de vissersbootjes zodat ze door de lage ingang kunnen varen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de blauwe grot te bezoeken. Verscheidene hotels en organisaties bieden een tour aan. Voor degenen die weinig tijd hebben is er de mogelijkheid om binnen 45 minuten een tour rond het eiland te maken waarbij een bezoek aan de grot inbegrepen is. Bij de haven van Marina grande kan men tot slot ook nog een aantal prominente organisaties vinden die directe tours per motorboot naar de grot aanbieden . Daarnaast kan men de grot per bus, taxi of met de voet bereiken: er zijn wegen die leiden naar de bergrug van de grot. Lopend duurt deze route vanaf Anacapri 40 minuten en vanaf Capri ongeveer een uur. Met de bus of met de taxi doet men er rond de 10 minuten over om de grot te bereiken. Wanneer men eenmaal de grot heeft bereikt moet men in de rij staan om met een vissersboot de grot te kunnen betreden.