HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Noord Calabrië

Ontdek kleine middeleeuwse dorpjes en het prachtige Pollino National Park

Castrovillari ligt in het noorden van Calabrië, dicht bij de grens met Basilicata en in het nationale park Pollino. De stad ligt in het midden van een enorme arena gevormd door bergen, waaronder de Pollino (2.248 m) en Dolcedorme (2.273 m), in het Pollino National Park.
De naam is waarschijnlijk afgeleid van het middeleeuwse Latijnse castrum villarum, wat 'vesting van de villa's' betekent. De plaats wordt bewoond sinds de prehistorie. De stad werd gesticht, of beter versterkt, in de middeleeuwen tijdens de oorlogen tussen de Lombarden en het Byzantijnse rijk. Tijdens het huis van de Hohenstaufen in Zuid-Italië verkreeg de stad de titel van stad en was het vertrekpunt voor de evangelisatie van Calabrië door de Minderbroeders Orde, gesticht door St. Franciscus uit Assisi.
Het eerste Franciscaanse klooster in Calabrië ("Protoconvento francescano") werd hier in 1220 gebouwd door Pietro Cathin uit Sant'Andrea van de Marca, de prior van de Orde in Calabrië. Het kasteel werd gebouwd in 1490 tijdens de Aragonese overheersing in Zuid-Italië. Belangrijkste bezienswaardigheden van Castrovillari: Castello Aragonese, Ponte della Catena (brug van de keten), die de twee helften van de stad verbindt, de kerk van San Giuliano, het Franciscaans klooster, de kerk van Madonna del Castello.

In Morano Calabro (op de foto) staan de gebouwen zo dicht bij elkaar dat ze, tegen de achtergrond van de Pollino, lijken op een onwerkelijk perfect kegelvormige heuvel, bestaande uit alleen huizen. Sinds de Romeinse periode, Saraceno en daarna de Middeleeuwen, is Morano Calabro een compact weefsel van huizen en een labyrint van trappen, steegjes en kronkelende straatjes, deels opgegraven in de rots.
De Ponte del Diavolo ligt in de stad Civita, in de provincie Cosenza, op het grondgebied van het nationale park Pollino en verbindt de twee muren van de kloof die door de rivier Raganello is opgegraven. Het lijkt erop dat de brug al in de Romeinse tijd werd gebruikt om de Alcalandros (de huidige Raganello) over te steken en de Magna Grecia te bereiken.
De legende: het lijkt erop dat vanwege de extreme moeilijkheid om de brug te bouwen, er werd besloten om een ​​deal te sluiten met de duivel; in ruil voor de hulp zou de duivel de ziel van de eerste persoon hebben aangenomen die er overheen was gegaan. Eenmaal gebouwd, werd de brug echter doorkruist door een hond; de duivel, woedend van het geplaag, trapte tegen de brug en liet borden achter die volgens deze legende nog steeds zichtbaar zijn.
Het nationale park Pollino is het grootste beschermde gebied van de meest recente parken van Italië. Tussen de toppen van Dolcedorme en Cozzo del Pellegrino en de horizonten die schetsen op de wateren van de Tyrreense en de Ionische Zee, langs het massief van Pollino en Orsomarso dat zich uitstrekt in Calabrië en Lucania, verstrengelen Natuur en Mens eeuwenoude relaties die Pollino National Park, opgericht in 1993, behoudt en beveiligt onder zijn symbool, de Bosnische den.
Le Gole del Fiume Raganello tussen San Lorenzo en Civita, een kloof van 13 kilometer lang, gelegen tussen de hoge rotswanden. Een pad in het water, tussen de fantastische rotsen afgevlakt door de Raganello-rivier. De hoge stretch en de lage stretch wachten op u om een ​​uniek avontuur te ervaren in een van de mooiste natuurgebieden van Italië en Europa, waar u kunt genieten van raften of wandelen en andere wilde activiteiten.