HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

stad van de 44 kerken

Maratea is de meest bekende badplaats in de regio Basilicata en strekt zich uit over 30 km op de Tyrrheense zee met de Golf van Policastro. Gelegen op de Monte San Biagio, kijkt de stad uit op een prachtig stuk van de Tyrreense Zee en is een ideale bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een vakantie van ontspanning, strand, Italiaanse smaken en cultuur.
Halverwege tussen Campanië en Calabrië, biedt Maratea de unieke gelegenheid om te genieten van glooiende heuvels, bergen en de zee op hetzelfde moment!

De blauwe zee en het groen van de typische mediterrane vegetatie ontmoet de rotsachtige klif en samen omringen ze prachtige stranden in de omgeving van Acquafredda, Cersuta, Fiumicello, de Black Beach, de Shoals, Castrocucco.

De oude stad biedt een rijke concentratie van historische gebouwen, waaronder veel kerken, om deze reden staat Maratea ook bekend als "de stad van de 44 kerken."

Niet te missen is een unieke klimervaring op de berg San Biagio om het belangrijkste monument van Maratea te zien, het 22 meter hoge standbeeld van Christus de Verlosser, gebouwd in 1965 op de top van de berg en bedekt met witte cement en marmer uit Carrara.