HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

stad van twee zeeën

"Stad van de twee zeeën": zo wordt Taranto genoemd voor haar positie die de open zee in tweeën verdeelt (Mar Grande & Mar Piccolo).
Het kanaal dat hen verenigt wordt bekroond door de beroemde draaibrug, waarachter het hart ligt van de oude Taranto, een middeleeuws dorp met het kathedraal van San Cataldo, de Castello Aragonese en vele andere herinneringen die de oude oorsprong van de stad vertellen.

De 'stad van de twee zeeën' is ook een 'stad met twee gezichten' want voorbij de brug bevindt zich het nieuwe Taranto, een stad opgegroeid rond de negentiende-eeuwse dorp met uitzicht op de oevers van de waterweg. Hier bevindt zich het Nationaal Archeologisch Museum, bekend om de rijkdom en de zeldzaamheid van de vondsten die er te zien zijn.

Langs de kust zijn er vele mooie plaatsen voor een vakantie vol ontspanning en plezier, waar u kunt duiken in het heldere water van de Ionische zee of zonnebaden op het fijne witte zand van de lange kustlijnen.
De zee is echter niet de enige attractie van dit land. De provincie Taranto wordt gekenmerkt door een buitengewone natuur. Soms groen en weelderig met grote wijngaarden en olijfbomen en soms rotsachtig en ruig met ravijnen, grotten en rotsspleten.

In de provincie Taranto bevindt zich ook Martina Franca, prachtige stad met uitzicht op de Itria-vallei, waar de barokke architectuur van de oude stad is omringd door het weelderige groen van de natuur, gecontrasteerd door de witheid van de trulli en oude boerderijen.