HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

de fantastische stranden en authentieke cultuur van Gallipoli, Otranto, Santa Maria di Leuca, Porto Cesareo

De Salento is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van de afgelopen jaren en is een gebied dat ontdekt moet worden: stranden, steden, natuurparken, maar vooral veel plezier en folklore.

Gallipoli, ook wel de Parel van de Ionische Zee genoemd, heeft een kustlijn met zandstranden. Gallipoli staat bekend vanwege de barokke kerken, gebouwen uit de Renaissance, en balkons die rijk zijn voorzien van ornamenten die tussen de smalle straatjes van de oude stad te zien zijn. Het oude centrum is omringd door stadsmuren die nog tot in de vorige eeuw werden versterkt en is te bereiken via een nieuwe houten brug. Otranto is de meest oostelijk gelegen stad van het Italiaanse schiereiland waar de zon het vroegst opkomt. De kust bestaat hier uit een afwisseling van lichtgrijze zandstranden of soms rotsstranden. De oude stad is bekend vanwege het Aragonese Kasteel uit de 15e eeuw en de Kathedraal, een beroemd voorbeeld van Romaanse stijl.


Santa Maria di Leuca is de zuidelijkste punt van Apulië en van Italië! Aan weerszijden zit er een klif (oosten) en een beschermde inham met een vuurtoren waar u vanaf het terras kunt genieten van een uitzicht van bijna 360 graden over de twee zeeën die hier bijeenkomen, de Adriatische Zee en de Ionische Zee.

Porto Cesareo is een vakantieoord aan de Ionische kust van de Salento dat bekend staat om de lange stranden met wit zand en ligt tegenover een archipel van kleine eilandjes in een zee met groene kristalreflecties. Het eiland dat er bovenuit steekt is het grote eiland dat beter bekend staat als het Konijneneiland, een natuurreservaat dat een thuis biedt voor tegenwoordig bedreigde diersoorten.

Porto Selvaggio is een betoverend en onbevlekt kustplaatsje dat onderdeel is van het regionale park van Porto Selvaggio. Dit park is 420 hectare groot waarvan bijna de helft uit bos bestaat.

De oude stad van Specchia staat in de gids ‘De Mooiste dorpjes van Italië’. Nauwe, kronkelende straatjes die onderbroken worden met trappetjes die niet architectonisch gepland zijn maar spontaan ontstaan zijn en veelal intact gebleven zijn.