HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Bari en Grotte di Castellana

Bari en Grotte di Castellana

Bari

Het historisch centrum van Bari is echt onderscheidend, een bezienswaardigheid die u niet mag missen. Elke mogelijke tour begint zeker met de Basilica di San Nicola. Daarna waant u zich in de smalle bochtige straatjes, waar u de geuren zult ruiken van de geweldig keukens.

De kathedraal van San Sabino is één van de belangrijkste en meest bezochte monumenten in Bari, het hart van Bari Vecchia, gelegen aan het Piazza dell'Odegitria. De kerk was oorspronkelijk gewijd aan Santa Maria en haar strenge, maar toch harmonieuze architectuur, lijkt veel op de basiliek van San Nicola, een andere plaats van eerbetoon in Bari die van fundamenteel belang is.

Grotte di Castellana 
De grotten van Castellana zijn het minst verkende gebied van Italië. De tour van 1 km leidt langs charmante plekken. De langere route (3 km) van drie uur lang gaat langs grotten en kloven met mythologische en fabelachtige namen. Vanaf Graf naar de Zwarte Grot, langs de grot van de Uil en de Slangenkuil, de grot van de Afgrond en het Kleine Paradijs, bereikt u de witte grot, de mooiste grot ter wereld genoemd. De grotten in dit gebied van karst (gevormd door kalksteen) rijken veel verder dan de routes die open zijn voor het publiek en verbergen een veelheid aan natuurlijke kunstwerken die zijn ontstaan door waterstromen naar de diepte der aarde, zoals kleurrijke stalactieten en stalagmieten, fluorescerend albast en ondergrondse meren. Een wereld die alleen door de verbeeldingskracht van de natuur kon worden gecreëerd en toegankelijk is gemaakt, onder begeleiding van professionele gidsen, voor diegene die het gevoel van mysterie en avontuur willen ervaren.