HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

COVID-19

Beste reiziger,

Logischerwijs zult u vragen hebben over de gevolgen van het coronavirus op uw geboekte vakantie. Op deze pagina kunt u informatie vinden over de maatregelen en actuele situaties per land. Daarnaast vindt u hier informatie over eventuele annuleringen of wijzigingen in verband met Covid-19. Dit zijn de mogelijke gevolgen van het Coronavirus op jouw reis:

· Je vlucht wordt geannuleerd

In dit geval doen wij als reisorganisatie er alles aan om een nieuwe vlucht te regelen op dezelfde data, in dezelfde prijscategorie. Mocht dit niet lukken, kunnen we proberen de reis te verzetten naar een later tijdstip of zelfs volgend jaar, door middel van het uitgeven van een reisvoucher. Mocht dit ook geen optie voor u zijn, kunt u na zes maanden van afgiftedatum uw geld terugvragen.

· De vlucht wordt niet geannuleerd, maar je wil zelf niet meer gaan

Als u toch besluit de reis annuleren wegens een te hoog veiligheidsrisico in een bepaald gebied/land of omdat u positief bent getest op het coronavirus, heeft u recht op teruggave van de gehele reissom (exclusief vlucht) mits de accommodaties hier ook mee akkoord gaan. Het annuleringsbeleid kan namelijk per accommodatie verschillen. De vlucht kunnen we alleen vergoeden indien de luchtvaartmaatschappij zelf de vlucht annuleert.

We kunnen ook de reis verzetten naar een andere datum mits de accommodaties hiermee akkoord gaan. Voor de vlucht kunnen er wel wijzigingskosten en tariefsverschillen optreden.

· De reisbestemming wordt code oranje/rood voor vertrek

Als de bestemming code oranje of rood wordt wanneer u nog moet vertrekken, zal de luchtvaartmaatschappij hoogstwaarschijnlijk de vlucht annuleren en kunnen we dus een reisvoucher uitgeven of de reis verplaatsen naar een later moment.

· De reisbestemming wordt code oranje/rood wanneer u zich al op locatie bevindt

In dat geval doen wij ons best om een alternatieve vlucht te vinden en zullen wij voor u een vergoeding aanvragen bij de accommodaties voor de niet genoten vakantiedagen indien zij dit mogelijk stellen.

· De accommodatie sluit

Indien een accommodatie haar deuren besluit de sluiten, stellen wij u een nieuwe, vergelijkbare accommodatie voor. Indien u akkoord gaat boeken wij de nieuwe accommodatie.

VesuvioTour Coronavoucher

Indien uw reis niet door kan gaan heeft u recht op een corona-voucher. Als de luchtvaartmaatschappij zelf de vlucht annuleert krijgt u een voucher voor het gehele betaalde bedrag.

Gebruik

U kunt deze voucher gebruiken om binnen een jaar een nieuwe reis met ons te boeken. U hoeft dus niet binnen een jaar op vakantie te gaan, enkel de boeking moet binnen het jaar plaatsvinden, de vakantie mag dus later zijn. U kunt de voucher gebruiken voor dezelfde reis als dat u eerst had, mits de accommodaties hiermee akkoord gaan, of een nieuwe reis boeken naar een andere bestemming. Let wel, indien de nieuwe reis duurder uitvalt dan de originele reis, zullen hier extra kosten betaald moeten worden.

Ik wil mijn geld terug

Dat kan ook, echter vanwege de grote hoeveelheid annuleren die wij nu moeten afhandelen is het niet mogelijk om alle geldteruggaves nu in een keer te verwerken. Daarom kunt u zes maanden na afgiftedatum van de voucher uw geld terugvragen en dan zullen wij het terug overmaken op uw rekening.

Per bestemming

ITALIË: Code per regio vanaf 1 maart.

  • Geel gebied: Calabrië, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Ligurië, Puglia, Sicilië, Valle d'Aosta, Veneto
  • Oranje gebied: Abruzzo, Campanië, Emilia Romagna, Lombardije, Marche, Piemonte, Toscane, Autonome provincie Bolzano, Autonome provincie Trento, Umbrië
  • Rode zone: Basilicata, Molise
  • Groen gebied: Sardinië

In het rode gebied is reizen niet toegestaan, in het oranje alleen noodzakelijke reizen. Wat de gele en groene zones betreft, zijn er nog enkele beperkende maatregelen. Bijvoorbeeld de verplichting om een mondkapje te dragen en om interpersoonlijke afstand te bewaren.

Bij aankomst moet u nog steeds een negatieve PCR-test van 48 uur afgeven.

· Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u symptomen heeft van het corona virus. Laat je in dit geval testen en vermijd tot je de uitslag hebt contact met andere mensen. Bij een positieve test kan het gevolg een quarantaine zijn voor u en uw medereizigers. Neem ook contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland.

· Je moet een gezondheidsverklaring bij je hebben. Deze vind je hier

· Bij binnenkomst in Italië dien je het volgende document bij je te hebben: document

· Voor meer informatie, bezoek de website van de ANWB.

SPANJE: Code oranje

Op dit moment wordt voor Spanje code oranje aangegeven en is het dus alleen mogelijk het land te betreden voor noodzaak. Om Spanje binnen te komen, moet je een negatieve PCR-test laten zien die binnen 72 uur na aankomst moet worden afgelegd. Testresultaten moeten in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn. Reizigers die met het vliegtuig of de boot aankomen, moeten ook een ingevuld "Health Control Form" (FCS-formulier) tonen, dat ten minste 48 uur van tevoren is ingenomen. Het formulier vind je via deze link.

Voor iedereen ouder dan zes jaar is het dragen van een masker verplicht in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes binnenshuis.

De avondklok is van 22:00 uur tot 06:00 uur, behalve op de Canarische Eilanden.

Heb je al een reis geboekt naar Spanje en vraag je je af hoe het daarmee staat op dit moment, neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we een voucher uitgeven of de reis verplaatsen naar een ander moment/volgend jaar.

KROATIË: Code oranje

Op dit moment wordt voor Kroatië code oranje aangegeven en is het dus alleen mogelijk het land te betreden voor noodzaak. Als je reist, moet je de PCR-test ten minste 48 uur voor aankomst afleggen met een negatief resultaat. Er is momenteel geen avondklok in Kroatië, maar maskers zijn verplicht in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes binnenshuis. Momenteel alleen afhalen en bezorgen van cafés en restaurants. Er is momenteel geen avondklok in Kroatië, maar maskers zijn verplicht in het openbaar vervoer en in openbare ruimtes binnenshuis. Heb je al een reis geboekt naar Kroatië en vraag je je af hoe het daarmee staat op dit moment, neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we een voucher uitgeven of de reis verplaatsen naar een ander moment/volgend jaar.

MONTENEGRO: Code oranje

Op dit moment wordt voor Montenegro code oranje aangegeven en is het dus alleen mogelijk het land te betreden voor noodzaak. Als u reist, moet u de PCR-test ten minste 48 uur voor aankomst afleggen met een negatief resultaat. Iedereen ouder dan 5 jaar moet een masker dragen in openbare binnen- en buitenruimtes. Er is een avondklok tussen 21.00 uur en 05.00 uur. Heb je al een reis geboekt naar Montenegro en vraag je je af hoe het daarmee staat op dit moment, neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we een voucher uitgeven of de reis verplaatsen naar een ander moment/volgend jaar.

PORTUGAL: Code oranje

Op dit moment is voor Portugal de code oranje aangegeven en is het daarom alleen mogelijk om het land in te voeren indien nodig. Als u reist, moet u de PCR-test ten minste 72 uur voor uw aankomst afleggen met een negatief resultaat. Deze regel is van toepassing op passagiers uit EU-landen Unie met meer dan 150 gevallen van Covid-19 per 100.000 inwoners. Dit is momenteel het geval in Nederland. Passagiers uit landen met meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners moeten ook 14 dagen in quarantaine.

Momenteel is er een lockdown gepland tot 1 maart: alleen noodzakelijke winkels zijn open, terwijl cafés en restaurants alleen voor bezorging en afhaalmaaltijden zijn. Iedereen boven de 10 jaar moet een masker dragen in openbare binnenruimtes en buitenshuis wanneer een afstand van 2 meter niet mogelijk is.

Op het vasteland van Portugal geldt een algemene verplichting om thuis te blijven. De meeste winkels en diensten zijn gesloten. Restaurants en cafés alleen als afhaal- en thuisbezorgservice. Na 20.00 uur er mag geen alcohol meer verkocht worden.

Madeira regels

Alleen op Madeira kun je op de luchthaven een test doen als je niet bent getest. De gebruikelijke vereiste PCR-test is 72 uur na aankomst. Het dragen van een mondmasker is verplicht op alle openbare plaatsen en in de buitenlucht. Dit geldt niet voor kinderen tot 6 jaar.

Hier vindt u het document met regels per regio van de website van de Portugese overheid

Voor het actuele reisadvies, bezoek de website van de rijksoverheid van Nederland:

· Italië: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

· Spanje: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

· Kroatië: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kroatie/reizen/reisadvies

· Montenegro: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/montenegro/reizen/reisadvies

· Portugal: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/portugal/reizen/reisadvies#anker-coronavirus