HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

COVID-19

Beste reiziger,

Logischerwijs zult u vragen hebben over de gevolgen van het coronavirus op uw geboekte vakantie. Op deze pagina kunt u informatie vinden over de maatregelen en actuele situaties per land. Daarnaast vindt u hier informatie over eventuele annuleringen of wijzigingen in verband met Covid-19. Dit zijn de mogelijke gevolgen van het Coronavirus op jouw reis:

· Je vlucht wordt geannuleerd

In dit geval doen wij als reisorganisatie er alles aan om een nieuwe vlucht te regelen op dezelfde data, in dezelfde prijscategorie. Mocht dit niet lukken, kunnen we proberen de reis te verzetten naar een later tijdstip of zelfs volgend jaar, door middel van het uitgeven van een reisvoucher. Mocht dit ook geen optie voor u zijn, kunt u na zes maanden van afgiftedatum uw geld terugvragen.

· De vlucht wordt niet geannuleerd, maar je wil zelf niet meer gaan

Als u toch besluit de reis annuleren wegens een te hoog veiligheidsrisico in een bepaald gebied/land of omdat u positief bent getest op het coronavirus, heeft u recht op teruggave van de gehele reissom (exclusief vlucht) mits de accommodaties hier ook mee akkoord gaan. Het annuleringsbeleid kan namelijk per accommodatie verschillen. De vlucht kunnen we alleen vergoeden indien de luchtvaartmaatschappij zelf de vlucht annuleert.

We kunnen ook de reis verzetten naar een andere datum mits de accommodaties hiermee akkoord gaan. Voor de vlucht kunnen er wel wijzigingskosten en tariefsverschillen optreden.

· De reisbestemming wordt code oranje/rood voor vertrek

Als de bestemming code oranje of rood wordt wanneer u nog moet vertrekken, zal de luchtvaartmaatschappij hoogstwaarschijnlijk de vlucht annuleren en kunnen we dus een reisvoucher uitgeven of de reis verplaatsen naar een later moment.

· De reisbestemming wordt code oranje/rood wanneer u zich al op locatie bevindt

In dat geval doen wij ons best om een alternatieve vlucht te vinden en zullen wij voor u een vergoeding aanvragen bij de accommodaties voor de niet genoten vakantiedagen indien zij dit mogelijk stellen.

· De accommodatie sluit

Indien een accommodatie haar deuren besluit de sluiten, stellen wij u een nieuwe, vergelijkbare accommodatie voor. Indien u akkoord gaat boeken wij de nieuwe accommodatie.

VesuvioTour Coronavoucher

Indien uw reis niet door kan gaan heeft u recht op een corona-voucher. Als de luchtvaartmaatschappij zelf de vlucht annuleert krijgt u een voucher voor het gehele betaalde bedrag.

Gebruik

U kunt deze voucher gebruiken om binnen een jaar een nieuwe reis met ons te boeken. U hoeft dus niet binnen een jaar op vakantie te gaan, enkel de boeking moet binnen het jaar plaatsvinden, de vakantie mag dus later zijn. U kunt de voucher gebruiken voor dezelfde reis als dat u eerst had, mits de accommodaties hiermee akkoord gaan, of een nieuwe reis boeken naar een andere bestemming. Let wel, indien de nieuwe reis duurder uitvalt dan de originele reis, zullen hier extra kosten betaald moeten worden.

Ik wil mijn geld terug

Dat kan ook, echter vanwege de grote hoeveelheid annuleren die wij nu moeten afhandelen is het niet mogelijk om alle geldteruggaves nu in een keer te verwerken. Daarom kunt u zes maanden na afgiftedatum van de voucher uw geld terugvragen en dan zullen wij het terug overmaken op uw rekening.


Per bestemming

ITALIË: Code geel

Goed nieuws voor de Italië-reizigers, het gehele land is officieel code geel. Dit betekent dat je weer naar het land mag reizen. Wel zijn er maatregelen genomen op de bestemming. Ten eerste moet je een positieve Corona test hebben afgenomen die niet ouder is dan 72 uur voordat je aankomt. Het handigste is om dit van tevoren in Nederland zelf te doen, op de luchthaven in Italië is die mogelijkheid er namelijk niet altijd. Je zou ook de test kunnen doen bij een lokale GGD binnen 48 uur van aankomst, maar dit betekent dat je tot je de uitslag hebt moet isoleren in de hotelkamer. Bij een positief testresultaat kan het zijn dat u en uw huisgenoten verplicht in quarantaine moeten.

Wij raden aan om op dit moment vooral reizen naar Zuid-Italië te boeken. Denk aan de regio’s als Sicilië, Sardinië, Puglia en Calabrië. Dat is volgens ons de veiligste keuze. Hieronder volgt een opsomming van de maatregelen die Italië op dit moment hanteert:

Lokale maatregelen

Het kan zijn dat u bij aankomst op de luchthaven op symptomen wordt gecontroleerd. Code geel betekent dat er nog wel veiligheidsrisico’s aanwezig zijn, dus het is belangrijke om voorzichtig te zijn en je te houden aan de regels.

· Houd 1 meter afstand bij reguliere omstandigheden en 2 meter bij sportactiviteiten

· In Italië is het op dit moment verplicht om een mondkapje te dragen tussen 18:00 en 6:00, op plaatsen waar afstand houden onmogelijk is, dus ook in het openbaar vervoer en publieke binnenruimtes

· Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u symptomen heeft van het corona virus. Laat je in dit geval testen en vermijd tot je de uitslag hebt contact met andere mensen. Bij een positieve test kan het gevolg een quarantaine zijn voor u en uw medereizigers. Neem ook contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland.

· Overig: was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en was daarna de handen weer goed.

· Ga alleen met elkaar in de auto als je van hetzelfde huishouden komt (zo niet, zorg dan dat de middelstoel of bijrijdersstoel vrij is)

· In Friuli, Veneto en Zuid Tirol en Capri is een mondkapje verplicht

· Kinderen jonger dan 6 jaar die een dusdanige handicap hebben dat zij geen mondkapje kunnen dragen hoeven deze niet op

· Er is geen verbod op groepsvorming

· Je moet een gezondheidsverklaring bij je hebben. Deze vind je hier

· Bij binnenkomst in Italië Dien je het volgende document bij je te hebben: document

· Per regio gelden andere regels: bij Sardinië moet je je twee dagen voor aankomst registeren en bij aankomst in Puglia dien je een speciaal formulier in te vullen.

· Voor meer informatie, bezoek de website van de ANWB.

SPANJE: Code oranje

Op dit moment wordt voor Spanje code oranje aangegeven en is het dus alleen mogelijk het land te betreden voor noodzaak. Heb je al een reis geboekt naar Spanje en vraag je je af hoe het daarmee staat op dit moment, neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we een voucher uitgeven of de reis verplaatsen naar een ander moment/volgend jaar.

KROATIË: Code oranje

Op dit moment wordt voor Kroatië code oranje aangegeven en is het dus alleen mogelijk het land te betreden voor noodzaak. Heb je al een reis geboekt naar Kroatië en vraag je je af hoe het daarmee staat op dit moment, neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we een voucher uitgeven of de reis verplaatsen naar een ander moment/volgend jaar.

MONTENEGRO: Code oranje

Op dit moment wordt voor Montenegro code oranje aangegeven en is het dus alleen mogelijk het land te betreden voor noodzaak. Heb je al een reis geboekt naar Montenegro en vraag je je af hoe het daarmee staat op dit moment, neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we een voucher uitgeven of de reis verplaatsen naar een ander moment/volgend jaar.

PORTUGAL: Code geel (behalve Lissabon)

Bijna heel Portugal heeft nu code geel, behalve de regio Lissabon (Lisboa e Vale do Tejo). Dit betekent dat je wel naar de rest van Portugal mag reizen maar er wel veillgheidsrisico’s aanwezig zijn. Naar Lissabon mag er alleen gereisd worden uit noodzaak. Ook Azoren en Madeira zijn code geel, maar hier gelden wel andere maatregelen dan op het vasteland.

Hier vindt u het document met regels per regio van de website van de Portugese overheid

Regels Portugal (vaste land):

· Houdt twee meter afstand

· Gebruik mondkapjes bij locaties als winkels, restaurants en het openbaar vervoer (elke leeftijdscategorie)

· Bijeenkomsten van niet meer dan 20 personen

· Je moet op het vliegveld deze gezondheidsverklaring bij je hebben


Regels Azoren en Madeira

· Neem een verklaring mee van een erkend gezondheidsinstituut dat u in de afgelopen 72 uur negatief bent getest op corona

· Indien je niet bent getest zal er gevraagd worden om alsnog de corona test te doen en zal je in je accommodatie de uitslag af moten wachten

· Het is verplicht om overal een mondkapje te dragen (uitzondering kinderen tot 10 jaar en mensen die het niet zelfstandig op kunnen zetten)

· Was regelmatig uw handen en snuit uw neus in papier en gooi het vervoltens weer weg

· Bij klachten, neem contact op met de lokale gezondheidsautoriteiten en de GGD op uw woonplaats in Nederland

Voor het actuele reisadvies, bezoek de website van de rijksoverheid van Nederland:

· Italië: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/italie/reizen/reisadvies

· Spanje: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje/reizen/reisadvies

· Kroatië: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/kroatie/reizen/reisadvies

· Montenegro: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/montenegro/reizen/reisadvies

· Portugal: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/portugal/reizen/reisadvies#anker-coronavirus