HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact
X

/

Friday 01 January 2021

Top 10 reisbestemmingen voor 2021

Het jaar is alweer volop van start gegaan. Een nieuw jaar vol mogelijkheden, kansen en natuurlijk reisplannen! Hoewel de dagen nu nog kort, donker en koud zijn, staat de vakantieperiode weer voor je neus voordat je het doorhebt. Om alvast wat inspiratie op te doen voor het komende vakantieseizoen is er niets leukers dan kijken naar welke bestemmingen de moeite waard zijn om te bezoeken. We kunnen ons voorstellen dat je staat te popelen om te ontdekken welke bestemmingen dit zijn, want door de coronacrisis werden veel reisplannen gecanceld. Daarom kun je vast wel wat reistips voor komende zomer gebruiken! Van populaire bestemmingen tot aan trends: in dit artikel geven wij je genoeg input waarmee je alvast helemaal in de vakantiemood komt. Heb je je koffers al gepakt en ben je klaar om te ontdekken wat onze reistips voor 2021 zijn? Lees dan snel verder.

1. Budva - Montenegro

Een reisbestemming die wat ons betreft zeker een plek verdient in deze lijst is het prachtige Budva. Een plaatsje dat lijkt te zijn weggelopen uit een ansichtkaart, want met zijn mediterrane architectuur is het een echte parel. De heldere kustlijn en prachtige natuur maken dit plaatje helemaal af. Wedden dat deze levendige stad aan de kustlijn van Montenegro jouw hart sneller laat kloppen en direct zorgt voor vakantiekriebels? Combineer je bezoek aan Budva met een verblijf bij Hotel Moskva en je vakantie is compleet. Dit hotel weet jou met zijn karakteristieken en charme direct in te pakken. Aanrader!


(Foto 1. Budva, Montenegro)

2. Madeira - Portugal

Een Portugese verrassing die wat ons betreft niet op je bucketlist mag ontbreken is Madeira. Dit vrolijke eiland wordt ook wel het groene paradijs genoemd en dat is niet voor niets. Natuurliefhebbers halen hun hart op in het grootste laurisilva-bos op aarde en kijken hun ogen uit over de talloze flora en faunasoorten. Je vindt hier mooie uitkijkplaatsen in overvloed, dus vergeet je camera zeker niet mee te nemen tijdens een verblijf op het prachtige Madeira. En verblijven? Dat doe je op en top in het sfeervolle Funchal. Wat dacht je bijvoorbeeld van Quinta Jardins do Lago? Reken maar dat je je in dit exotische tuinhotel helemaal thuis voelt.


(Foto 2. Quinta Jardin do Lago)

3. Poreč - Kroatië

Kroatië heeft zich de afgelopen jaren flink bewezen als vakantiebestemming, maar dat betekent niet dat je in het hele land hordes toeristen zult vinden. Sterker nog, Kroatië telt vele onontdekte plekken die wonderbaarlijk mooi zijn. Een waarvan wij vinden dat deze niet op de lijst mag ontbreken is Poreč. Deze plek voldoet aan alle wensen van reislustige toeristen. Een bruisend nachtleven, talloze mogelijkheden voor sportievelingen, prachtige natuur en een stad die je met zijn historische schatten blijft verbazen. Je combineert deze fantastische elementen vanuit uitvalsbasis Rivalmare Boutique Hotel het beste. Let’s go!


(Foto 3. Boutique Hotel Rivalmare)

4. Valencia stad - Spanje

Liefhebbers van wijn, tapas en gezelligheid opgelet! Valencia behoort tot een van de gezelligste steden van Spanje. Bovendien kun je hier ook terecht voor overheerlijke paella en sinaasappels. Genoeg om je smaakpapillen mee te prikkelen dus! De talloze stranden maken dat je hier goed kunt ontspannen en ook sportievelingen voelen zich hier helemaal thuis. En tot rust komen? Daarvoor moet je echt bij de Valenciaanse boerderij La Mozaira zijn. Wie liever wat meer prikkels wil ervaren en de gezelligheid tot in de late uurtjes wilt beleven kiest voor de stedelijk gelegen Bed & Breakfast Zalamera.


(
Foto 4. Valencia)

5. Ancona - Italië

Wie dol is op sfeer, mooie baaien en ongerepte natuur voelt zich als een vis in het water in Ancona. Deze stad beschikt over vele traditionele kenmerken en laat je tijdens een vakantie in volle glorie genieten. Mooie kerken, indrukwekkende paleizen en oude kathedralen zijn hier geen uitzondering. Bestel ook zeker een stokvis en brodetto, want die laten je de trots van de stad proeven. Reis je af naar het zuiden, dan maak je kennis met de Monte Conero en de meest mooiste baaien van de Noord-Adriatische kust, zoals Sirolo en Numana. Verblijven in de omgeving? Dan raden wij L'Antigo Granaro meer dan aan. Hier kun je op en top ontspannen!


(Foto 5. L'Antigo Granaro)

6. Sicilië - Italië

Liefhebbers van zon, zee, strand en stad opgelet! Het schitterende Sicilië gaat je hart hoe dan ook veroveren tijdens een verblijf. Steden als Catania, Cefalù en Palermo mag je zeker niet missen, maar er zijn zoveel mooie plekken te vinden op dit eiland dat je bijna geen keuze kunt maken. Trek daarom zeker het eiland rond, want tijdens een rondreis op Sicilië is er genoeg moois te zien. Voor welke van onze rondreizen kies jij?


(Foto 6. Tonnara di Scopello)

7. Zagreb - Kroatië

Een stad die je van top tot teen zal inpakken met zijn charme is Zagreb, net als Bed & Breakfast Downtown Zagreb. Deze stad is de trots van Kroatië en nodigt het hele jaar door uit voor een bezoek. Wat je in Zagreb zult tegenkomen is een ruime variatie aan oude en moderne elementen. Musea, evenementen, en live-muziek kenmerken deze stad en laten je met volle teugen genieten. Romantische straatjes vind je hier bovendien in overvloed, dus er is in Zagreb genoeg waaraan je je hart kunt verliezen.


(Foto 7. Zagreb, Art Pavilion)

8. Chianti - Italië

Zeg je romantiek, dan zeg je Chianti. Dat deze bestemming niet mag ontbreken op de lijst van reistips voor 2021 is een ding dat zeker is. Deze groene plaats in de regio Toscane is een echte aanrader voor zowel hopeloze romantici als natuurliefhebbers in hart en nieren. Dat de omgeving lijkt weg te zijn gelopen uit een schilderij zorgt ervoor dat je met veel plezier op ontdekking gaat. Wat je absoluut niet mag missen hier? De lokale wijnen die je in de regio kunt proeven en die hoe dan ook gaan smaken naar meer. Meer van Toscane ontdekken? Kies dan voor een rondreis Toscane.


(Foto 8. Chianti)

9. Sevilla - Spanje

Sevilla heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen en dat is wat ons betreft volkomen terecht. De talloze bezienswaardigheden in de stad maken dat je je geen moment hoeft te vervelen tijdens een bezoek aan Sevilla. Een aantal van deze must sees staan zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst, zoals 's werelds grootste kathedraal de Alcazar en het historische Archivo de Indias. Bovendien mag je hotel Alcoba del Rey de Sevilla ook niet overslaan. Hier ben je na een vakantie niet meer weg te slaan!


(Foto 9. Seville)

10. Porto - Portugal

Het authentieke Porto heeft nog volop kenmerken van vroeger en dat maakt dat je deze parel gezien moet hebben. De stad is op te delen in verschillende delen die stuk voor stuk hun eigen charme hebben. Dat maakt dat shopliefhebbers, cultuursnuivers en natuurliefhebbers zich allemaal thuis zullen voelen in deze Portugese stad. Wat je zeker moet proberen? De lokale port waar je van blijft smullen en huis Duas Portas. Wedden dat Porto je gaat verrassen?


(Foto 10. Porto)

Dit waren de tien reistips voor 2021. Welke van bovenstaande bestemmingen is voor jou een echte must see?

Geschreven door Renske