HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

zondag 05 juni 2016

Tips voor 4 dagen omgeving Sorrento


Vorig jaar had ik samen met een vriendin een rondreis Sorrento & Amalfikust gemaakt en had ik alleen geschreven over de Amalfikust. Dit keer zal ik wat tips geven over wat te bezoeken en te doen tijdens een verblijf in de omgeving van Sorrento. Tijdens onze rondreis verbleven we in de leuke b&b Domus Aequana in Vico Equense (vlakbij Sorrento). Deze bevindt zich op loopafstand van allerlei heerlijke restaurants (bijv Terra Mia of Titos) en de bekende pizzeria “Pizza a Metro” (L’Universita’ della Pizza) waar in de jaren ’30 de pizza per meter is ontstaan. Deze pizzeria is zeer groot met overheerlijke pizza's! Hier hebben we de eerste dag meteen gegeten. Voor lekker ijs kun je terecht bij Da Gabriele.


De volgende dag hebben we een excursie naar de Vesuvius gedaan met daarna een wijnproeverij met lunch bij Sorrentino Vini, familiebedrijf dat al sinds de 19e eeuw Vesuviusaanse wijnen produceert.

De wijngaarden zijn verspreid over 14 hectare grond. Ook groeien ze hier hun eigen groenten die ze dan weer in hun restaurant gebruiken. Het eten is simpel maar heerlijk en biologisch. Na de lunch krijg je ook nog een rondleiding door de wijngaarden.Natuurlijk mag je de door de Vesuvius verwoeste eeuwenoude stad Pompeii niet overslaan. Het is zeer raadzaam om deze met een gids te bezoeken, want je kunt er namelijk nauwelijks beschrijvingen vinden en het is juist interessant als er wat verteld wordt over de ruïnes.

Breng ook eens een bezoek aan het mooie centrum van Sorrento, wandel door de leuke straatjes en ga lekker eten bij Trattoria Emilia, gelegen aan de prachtige Marina Grande.

Mocht je nog tijd hebben, sla dan het schitterende eiland Capri zeker niet over. Vanaf Sorrento vertrekken er veerboten. Om zo veel mogelijk van het eiland te kunnen zien kun je het beste al vroeg in de ochtend erheen gaan en daar de hele dag besteden.
Geschreven door Duygu