HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

vrijdag 06 mei 2016

Siracusa (Ortigia)Het was rond zeven uur ’s avonds toen ik aankwam in Siracusa. Ik parkeerde de auto in een van de garages langs de Lungomare di Levante Elio Vittorini op het eiland Ortigia. Je kunt dit eiland bereiken via een korte brug die dit historische centrum van de rest van Siracusa scheidt.
Na het parkeren van de auto liep ik de Via Trento in en kwam op een gegeven moment de Tempio di Apollo tegen, een van de belangrijkste monumenten van Siracusa.Vervolgens liep ik naar de Porta Marina, de haven waar je kunt genieten van prachtige zonsondergangen.Voordat de zon onderging heb ik het Piazza Duomo bezocht, dat vooral op dat moment van de dag een magisch effect heeft met haar 15e eeuwse marmeren vloeren die ongeveer dezelfde wittige kleur hebben als de gebouwen. Het lijkt wel een enorme balzaal, een van de mooiste en meest elegante pleinen die ik ooit heb gezien. Wat dit plein zo uniek maakt, is de oude en complexe geschiedenis. Elke rots, elke kolom en zelfs de vloer vertelt over diverse volkeren, culturen en tijden. Andere monumenten die, naast Piazza Duomo met haar prachtige barokke Dom, ook nog interessant zijn om te zien: Fonte Aretusa, Piazza Archimede, Castello Maniace.Als je tijd hebt en lekker wilt winkelen, ga je naar de Corso Giacomo Matteotti. Aanbevolen restaurants zijn La Tavernetta da Piero en Sicilia in Tavola. Ijsliefhebbers kunnen daarna voor heerlijk ijs naar Voglia Matta aan de Corso Umberto I, meteen voorbij de brug als je van Ortigia komt. Ortigia is ook heel gezellig als je een avond wilt stappen; zelfs in april waren er aardig wat mensen.

Na deze mooie avond in de stad ging ik weer terug naar mijn verblijf, de rustig gelegen Agriturismo Sant’Elia, waar je alleen de vogeltjes hoort fluiten. De eigenaresse is zeer vriendelijk en maakt s’ ochtend graag een praatje met haar gasten. De agriturismo is ideaal gelegen tussen Siracusa en Noto, op 20 minuten rijafstand van Siracusa en 30 minuten afstand van Noto. Ook het strand bevindt zich op 15 minuten rijden.

De volgende dag ging ik naar het archeologische park van Siracusa, waar het op een na grootste Griekse amfitheater ligt. Tijdens mijn bezoek waren ze al bezig met het voorbereiden voor de voorstellingen die in de zomermaanden plaatsvinden.Naast het Griekse theater vind je hier ook interessante bezienswaardigheden zoals Grotta dei Cordari, l’Orecchio di Dionisio, l’Ara di Ierone en natuurlijk het Romeinse amfitheater. In de buurt moet je zeker ook een bezoek aan de Catacomba di San Giovanni brengen.


Anfiteatro Romano


Ara di Ierone


Orecchio di Dionisio

Na een bezoek aan het archeologische park kun je voor een lekkere Cannolo Siciliano, een koude crema di caffè of iets anders lekkers bij Bar Leonardi langsgaan..


Geschreven door Duygu