HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact
X

/

Friday 22 January 2021

Romantisch verblijven in wijnregio Veneto

Gaat jouw hart sneller kloppen van een verblijf in de prachtige regio Veneto en ben je dol op wijn? Dan ben je bij VesuvioTour aan het juiste adres! Wij zijn groot fan van deze Italiaanse regio en worden keer op keer verrast door haar schoonheid en charme. Bovendien herbergt Veneto een schat aan accommodaties met een bijzonder karakter. Geen wonder dat menig levensgenieter hier aan zijn trekken komt! Lees snel mee als je benieuwd bent geworden, want in dit artikel nemen we jou mee naar deze wijnregio en delen wij een selectie van tien karakteristieke accommodaties met je.


1. Relais D'Arfanta


Nergens proef je de wijn én liefde zo goed als bij Relais D’Arfanta! Tussen de glooiende heuvels van de DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore trekt dit luxe landhuis direct je aandacht. Hoewel het landhuis recentelijk is gerenoveerd, is dit bij uitstek de locatie waar je kennis maakt met authentiek Italië. De dag goed beginnen is hier geen uitdaging, want terwijl je geniet van een Italiaans ontbijt kijk je uit op de omliggende wijngaarden. Het kleurrijke uitzicht en de meest heerlijke aroma’s uit de tuin vol bloemen maken dit de perfecte locatie om je dag te starten. Sluit de dag af met een heerlijke wellnessbehandeling of een glas Prosecco DOCG en je vakantie is compleet. Kom je ook de unieke omgeving van de Prosecco DOCG ontdekken bij Relais D’Arfanta?


(Foto 1. Relais D'Arfanta)

2. Maso Di Villa


In het hart van de Proseccoheuvels ten noorden van Treviso vormt Maso Di Villa de ideale uitvalsbasis voor wie dol is op wijn en natuur. Hier is de eeuwenoude wijncultuur nog goed te voelen in het prachtige landschap vol verrassingen. Wij kunnen je dan ook aanraden om de wijngebieden rondom Maso Di Villa te bezoeken. Na een dag op pad te zijn geweest is er geen betere plek om te ontspannen dan bij Maso Di Villa. Deze voormalige boerderij doet nu dienst als verleidelijke Bed & Breakfast vol sfeer en passie. Wat je hier allemaal kunt verwachten? Prachtige wijngaarden, lokaal geproduceerde wijn en een fantastische tuin met zwembad. Hier zul je op en top genieten van elkaar en de charme van de omgeving. Vergeet je niet om ‘s ochtends aan te schuiven bij het zelfgemaakte ontbijt met producten uit de biologische tuin?


(Foto 2. Maso Di Villa)

3. Relais Valpolicella Bed & Breakfast

Romantisch verblijven met je partner en genieten van de crème de la crème van Veneto? Dan kun je je wat ons betreft geen betere plek wensen dan Relais Valpolicella Bed & Breakfast. Hier verblijf je op slechts een paar kilometer van Verona en op de flank van een heuvel vol wijngaarden. In het landhuis kom je niets tekort, maar ook daarbuiten ben je van alle gemakken voorzien. Wij werden direct verleid om een romantische wandeling te maken langs de wijngaarden en de heerlijke wijn te proeven in de wijnkelders van Valpolicella. Wedden dat je dit landhuis nooit meer wilt verlaten?


(Foto 3. B&B Relais Valpolicella)

4. Agriturismo Corte San Mattia

Klinkt vakantie vieren bij een traditionele boerderij op slechts vijf kilometer afstand van het centrum van Verona jou als muziek in de oren? Wat ons betreft reden genoeg om een verblijf te boeken op dit idyllische vakantieadres. Je waant je bij Agriturismo Corte San Mattia in Italiaanse sferen, want de eigenaren produceren en verkopen hier hun heerlijke wijn. Je bent hier dus op de goede plaats voor een wijnproeverij! Schuif gezellig aan en laat je van alles vertellen over de wijnen uit Veneto. Wie wat van de omgeving wil zien, doet er goed aan om een kijkje te nemen bij het Gardameer. Wat dacht je van Lazise of Peschiera del Garda? Wij zijn je al voorgegaan en vonden dit een ervaring om nooit te vergeten.


(Foto 4. Agriturismo Corte San Mattia)

5. Agriturismo Le Volpi

We laten de Proseccoregio achter ons en reizen door naar Agriturismo Le Volpi gelegen in wijnregio Colli Euganei. Je zult net als wij vol lof zijn over deze regio. Agriturismo Le Volpi wordt met veel liefde en passie gerund door de familie Rossi Luciani. Ze leggen hun gasten niet alleen ultiem in de watten, ook van hun eigen geproduceerde wijn zul je met volle teugen genieten. Natuurlijk mag het verkennen van de wijnroute door de Euganean-heuvels niet ontbreken, waar je wordt blootgesteld aan rijke natuur en smaakvolle wijn. En dat proef je bij elke slok. Met een verscheidenheid aan wijnen, een infinity pool en een indrukwekkend uitzicht wordt het een echt feestje om hier te verblijven.

(Foto 5. Agriturismo Le Volpi)

6. Villa Spinosa

Toen we op zoek gingen naar een wijnboerderij die zich aan de voet van de heuvel Colle Masua heeft gevestigd, kwamen we uit bij Villa Spinosa. Wijn vind je hier in overvloed, aangezien hier de authentieke wijnen van de Valpolicella worden gecreëerd. De medewerkers van Villa Spinosa zullen je binnen mum van tijd bekend maken met de heerlijkheid van deze regio. Zo ben je in de wijnkelder van harte welkom voor een wijnproeverij, waar het personeel je met veel enthousiasme zal vertellen over de inhoud van je glas. Tijd om te genieten van al het lekkers uit Valpolicella!


(Foto 6. Villa Spinosa)


7. Venissa Wine Resort

Venissa Wine Resort komt haar naam volledig ten goede, want hier vier je vakantie onder het genot van wijn, wijn en nog eens wijn. Bovendien zul je volledig ondersteboven raken van de charme van dit vakantieadres en haar uitgestrekte wijngaarden. Wij raden je aan om naast de alcoholische versnaperingen ook te genieten van de baaien van Baruno en je tussen de locals te wanen in de nauwe straatjes van Mazzorbo. Uitstapjes zijn hier dus altijd dichtbij, waardoor je de tijd van je leven zult hebben bij Venissa Wine Resort. Laat je samen met je partner inpakken door de elegante sfeer van dit heerlijke resort en kom even volledig tot elkaar.


(Foto 7. Venissa Wine Resort)


8. Massimago Wine Relais

Wie samen met zijn partner de liefde en het leven wil vieren, voelt zich als een vis in het water bij Massimago Wine Relais. Op dit relais kom je even volledig tot jezelf dankzij de aanwezige spa. Ontspanning en culinair genot worden hier optimaal gecombineerd, aangezien de medewerkers je met alle liefde kennis laten maken met de wijnen uit de regio. De trots van de regio ontdek je op en top tijdens een wijnproeverij op het relais. Dat liefde door de maag gaat hebben ze bij Massimago Wine Relais goed begrepen, want je bent hier ook voor heerlijk eten aan het juiste adres. Wij zijn verliefd op dit heerlijke stukje Italië!


(Foto 8. Massimago Wine Relais)


9. Agriturismo Due Carpini

In het landhuis Due Carpini zul je hoe dan ook een fantastische vakantie beleven. Het adembenemende uitzicht vanuit de kamers op de wijngaarden draagt hier wat ons betreft zeker aan bij. Je overnacht in stijlvolle kamers die je hun karakteristieke elementen ondanks een uitgebreide restauratie nog steeds weten te tonen. Hierdoor is er een perfecte mix tussen oude elementen en moderne faciliteiten. De landelijke rust zal je volledig gaan verbazen, maar wie graag wat reuring beleeft zet eenvoudig koers richting het nabijgelegen Treviso of het bruisende Venetië.


(Foto 9. Agriturismo Due Carpini)

10. Veronetta House

Ontspanning, comfort en charme: met die drie kenmerken laat het Veronetta House zich het beste omschrijven. Veronetta House is de eerste Boutique Bed & Breakfast in Italië

en laat je als geen ander kennismaken met de historische stad Verona. Klassiek en modern zijn hier perfect op elkaar afgestemd, waardoor je tijdens je verblijf niets tekort zult komen en toch het authentieke Verona ervaart. Ook de omgeving met al haar faciliteiten zal je in positieve zin verbazen. Breng daarom zeker een bezoek aan Piazza Erbe, de uitgestrekte winkelstraten van Veronese en het populaire Gardameer. Zonder twijfel wordt dit een vakantie om nooit te vergeten!


(Foto 10. Veronetta House)


Ook het beste van Veneto proeven? Zet een bezoek dan maar op je bucketlist. Dankzij de gezellige sfeer, knusse accommodaties en overheerlijke wijnen beleef je hier de tijd van je leven. Wacht niet langer en boek vandaag nog een accommodatie bij Vesuviotour en ga wijnproeven in Veneto.


Geschreven door Renske