HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

vrijdag 28 maart 2014

Hoe kleiner, hoe beter!

Mij filosofie van toerisme is “hoe kleiner, hoe beter”. Waarom? Omdat iedere keer dat ik – de eerste keer was met mijn ouders - in een groot hotel verbleef, ik altijd de indruk had dat het een nummer was, zelfs als het personeel vriendelijk was en het hotel prachtig gelegen was met een mooie inrichting. Ik miste altijd wat: dé sfeer.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om te wakker te worden met een vriendelijke mamma of papa of een jonge en enthousiaste man die een lekkere Italiaanse espresso voor mij voorbereid!, in plaats van een grote zaal met honderden wachtende en kijkende mensen. Volledig ontspannen kunnen we dan in de tuin of terras over de plannen van de komende dag praten, wat kan ik gaan bezoeken en waarom! Zij hebben altijd meer te vertellen dan 100x Lonely Planet! Niemand kan je betere informatie geven over de beste en leukste bezienwaardigheiden in een omgeving dan de locals zelf!.

De grote Hotelketens zijn niet mijn stijl, ze spreken me niet me aan, sorry. ik vind het belangrijk via andere mensen de cultuur van een land te leren kennen wanneer ik reis.

Dus, een van de dingen waarom ik van mijn werk houd is om ieder jaar nieuwe accommodaties te bezoeken: nieuwe ervaringen, nieuwe mensen, nieuwe omgeving en, wellicht, nieuwe vrienden.

Dit is mijn filosofie van toerisme en gelukkig ben ik niet de enige ☺

Geschreven door Gianluca Pesenti Campagnoni