HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

maandag 03 augustus 2015

De mooiste wandeling op Capri


Vandaag nemen we jullie mee op naar de allermooiste wandeling op het eiland Capri.


De combinatie Capri én bergwandelen is niet het eerste waar je aan denkt als je Capri aan de Amalfikust wilt gaan bezoeken, maar toch is het mogelijk om zelfs op Capri een ontzettend mooie gecombineerde berg- en kustwandeling te maken langs machtig mooie uitzichtpunten om vervolgens te eindigen met een spectaculair uitzicht op de azuurblauwe zee met zijn ruwe rotsachtige kust. Bovendien is dit uitstapje perfect te combineren met een rondreis door Campania of een (fly-drive) vakantie aan de Amalfikust. De wandeling leidt je langs de mooiste plekjes van het eiland en zo geniet je van begin tot eind van al het moois dat Capri te bieden heeft.. én het kost niet eens zoveel inspanning, aangezien je het grootste gedeelte van de wandeling alleen maar daalt! Dat scheelt dus al een hoop zweet!


Nadat je met de boot in Marina Grande aangekomen bent loop je een honderd meter naar rechts waar het busstation is. Hier koop je een kaartje voor het dorpje AnaCapri waar op Piazza Vittoria een stoeltjeslift je naar de top van de hoogste berg op het eiland, de Monte Solaro (589m), brengt. Geniet onderweg van de stilte en het uitzicht, je hoort uitsluitend vogels fluiten en hoe hoger je komt, hoe meer je van de complete baai van Napoli ziet. Eenmaal boven geniet je vanaf het oude Fortino di Bruto van de fantastische uitzichten op de baai van Napels, de baai van Solerno, het eiland Ischia en in de verte kun je onderin Capri stad al liggen.De afdaling naar Capri stad kan beginnen! De tocht leidt je in het begin langs een kruisweg richting Crocetta. Je loopt langs zowel makkelijke als moeilijke groene paden, die door de monniken van het Carthusia klooster al in de 14e eeuw aangelegd zijn. Je komt langs de kerk S. Maria a Cetrella maar je passeert ook grote rotsblokken, een kleine kloof en passages waar je voorzichtig moet zijn!Via Torina kom je uiteindelijk bij het ziekenhuis van Capri stad uit. Van hieruit loop je zo naar het centrale plein Piazza Umberto I.


Eenmaal in Capri stad doe je een lekker drankje op één van de vele terrasjes als beloning voor het lastige eerste gedeelte. Het tweede deel begint vervolgens op Piazza Umberto I en gaat naar de Via Vittorio Emanuele, gevolgd door de Via Federico Serena en de Via Matteotti, waar je o.a. langs het parfumfabriekje van Carthusia en het klooster en de tuinen van San Giacomo komt. Geniet vervolgens van de Giardini di Augusto en neem het ge-wél-di-ge uitzicht rondom in je op! Links zie je de drie beroemde Faraglioni rotsen in de azuurblauwe zee, je ziet hellingen vol bloemen en pijnbomen en aan de rechterkant kijk je zo boven op de magnifieke kronkelingen van de slingerende wandelweg Via Krupp- en zie je verderop het kleine haventje Marina Piccola schitteren in de zon.


Via Belvedere di Tragara (waar je het dichtste bij I Faraglioni kunt komen) en enkele prachtige villa’s met hun mooi aangelegde tuinen, gaat een smal voetpad aan de rechterzijde van het terras naar Pizzolungo. Ná Pizzolungo zie je op een rotspunt de unieke strakke Villa Malaparte die wel met een helicopter neergezet móet zijn anders begrijp je niet hoe ze deze ooit daar hebben kunnen bouwen.Je begint het hier al goed in je benen te voelen maar een bezoekje aan Grotto di Matermania mag je niet overslaan. Deze gigantische grot is 10 meter hoog, 30 meter lang en 20 meter breed en werd in de Romeinse tijd gebruikt om de moedergodin Cybele te vereren. In dit gedeelte kom je wel veel trappen tegen maar na een splitsing (rechts) vergoedt het uitzicht op Arco Naturale alles! Deze immens grote stenen boog ligt hoog boven de zee. Vroeger was het een grot maar door een aardverschuiving werd deze vernietigd en bleef alleen deze boog nog over. Dit is een erg geliefd fotopunt met op de achtergrond de spectaculaire kust en de blauwe zee van Capri.Terug naar de eerder genoemde splitsing neem je nu het andere pad. Bovenaan het bos ligt op een heuvel restaurant Le Grotelle waar je met een drankje en een voldaan gevoel én wederom een geweldig uitzicht terug kunt kijken op deze schitterende wandeling.Het pad gaat vervolgens over in een verharde weg en zo loop je via de Via Matermania terug naar Capri stad waarna je weer terug komt op Piazza Umberto I.

Paul

Geschreven door Paul