HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

donderdag 06 april 2017

Beleef de avonturen van Jaleesa! - 4 dagen Cataluña

Hola a todos! Zoals velen van jullie weten bezoeken wij altijd de accommodaties die wij in ons netwerk hebben. Dit keer was Catalonië aan de beurt! We hebben prachtige plekken gezien en vriendelijke eigenaren ontmoet. Zo kunnen we jullie nog beter adviseren over een mooie rondreis door deze bijzondere regio. Het was natuurlijk geen straf voor mij om alvast de heerlijke Catalaanse gerechten, wijnen en andere lekkernijen voor te proeven ;-)

Samen met Gianluca ben ik begonnen in de kunstzinnige hoofdstad Barcelona. Dit was voor mij mijn eerste businesstrip met VesuvioTour en ik keek er enorm naar uit. Alles was boven mijn verwachtingen! Bij onze eerste accommodatie Yurbban Trafalgar hotel werden we verrast met dit geweldige uitzicht (zie foto rechts).

Vervolgens ging ik naar de luchthaven en ben ik met mijn (schattige) Fiat 500 richting het noorden van Catalonië gegaan om nog meer bijzondere plekjes te bezoeken.


Samen met Benet, de eigenaar van Ses Garites aan het praten.


Wat een magische plek met zoveel rust en ruimte!

Rectoria de Regencós, Girona.
La Placa de Madremanya, ik zie mezelf hier wel zitten met een lekker wijntje. Wat een heerlijke sfeer hangt hier!


Aangekomen bij La Vista Brava en hartelijk ontvangen door de eigenaren. Wat een paleisje is dit! Wat La Vista Brava zo bijzonder maakt is het eindeloze uitzicht over het zwembad, de stad en de zee.
Wij zaten in de luxe kamer met privéterras en tijdens het douchen kon je genieten van het prachtige uitzicht. 's Ochtends werden we ontvangen aan de gezamenlijke tafel voor een lekker Catalaans ontbijtje en natuurlijk koos ik voor een 'pan con tomate', yummy!!
Na het ontbijt gingen we alweer vroeg op pad om de andere accommodaties te bezoeken. Met 7 op de planning ben je de hele dag wel zoet :-).


Mas Carreras 1846, Bordils. Dit is precies waar ik naar opzoek was: een authentieke uitstraling met luxe elementen en top comfort.
Jaleesa hard aan het werk ;-)


Mas Masaller, Cruïlles.

Hier is de Spaanse uitspraak 'Mi casa es su casa' echt van toepassing. Vriendelijke en informele sfeer met een hoop gezelligheid. Marta & Joan met hun drie lieve dochters zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt!El Moli de Siurana, voor een echt Catalaans gevoel! Ik werd wakker met gezang van de vogeltjes en de frisse geuren uit de tuin. Vanuit mijn balkon kon ik de sinaasappelbomen zien en de katjes zien spelen.


Een Agroturismo waar ze zelf geproduceerde jam, eieren en wijn serveren.Vervolgens de dag afgesloten in Barcelona met een lekkere lunch en een fietstocht. De vriendelijke mensen, het heerlijke eten, het grote aanbod kunst en de prachtige natuurgebieden maken Catalonië een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming. Ik adviseer je graag over de regio Catalonië. Er valt zoveel te zien en te beleven wat nog niet is ontdekt door het massatoerisme, je moet alleen de juiste plekjes weten ;-)!

Geschreven door Jaleesa