HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

woensdag 06 juli 2016

5 tips voor een onvergetelijke vakantie in Rome

5 tips voor een onvergetelijke vakantie in Rome


Tip 1 Lees je in

Als je een stad als Rome bezoekt zal je al snel overweldigd zijn. Deze stad is niet voor niets een wereldstad. Hij is gigantisch niet alleen wat betreft oppervlakte, maar ook met alles wat er te doen en te zien is. Het helpt om je eerst in te lezen. Als je weet wat er te doen is, kun je makkelijker een keuze maken voor wat je wil bezoeken.

Tip 2 Maak een top 5


Je kunt nou eenmaal niet alles bezoeken. Zeker als je maar een paar dagen in Rome bent. In de top 5 kun je alles zetten wat je echt niet wil missen. Hou ook een paar dingen als reserve, voor als je sneller door je top vijf heen bent dan gedacht. Let er op dat sommige bezienswaardigheden meer tijd kosten dan andere. Zo kan je voor de Vaticaanse musea gerust een hele dag uit trekken. Het Colosseum kost ongeveer een halve dag. Deze kan je dan weer mooi combineren met het Forum Romanum en de Palatijn.
Tip 3 combineer cultuur met plezier

Al je alleen maar bezienswaardigheden bezoekt, zoals het Colosseum, de Vaticaanse musea en Villa Borghese, zal dit op een gegeven moment iets teveel van het goede kunnen worden. Rome heeft meer te bieden dan alleen cultuur en geschiedenis. Er zijn verschillende pretparken in de omgeving. Je kunt hier met een shuttlebus heen vanuit Rome. De meeste bussen vertrekken vanaf
Termini. Aanraders zijn Rainbow Magicland en Zoomarine. De laatste is ideaal in de zomer, aangezien dit park een combinatie van pret-, dieren- en waterpark is.

Ben je niet zo van de pretparken? Rome kent een aantal leuke winkelstraten. Je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan het park van Villa Borghese. Je kunt daar niet alleen wandelen, maar ook iets huren, zoals een fietskar, een Segway of een roeiboot.Tip 4 eten en drinken

Wat het favoriete eten van de Italianen is, kun je waarschijnlijk wel raden. Ook in Rome kun je overal pizza en pasta bestellen. Mocht je dit na een paar dagen beu raken, er zijn andere restaurants in Rome, zoals Chinees. Een aantal dingen waar je aan moet denken als je ergens wat gaat eten:
  • Restaurants in de buurt van bezienswaardigheden zijn vaak heel duur. Je kunt beter een paar straten in gaan.
  • Als er ook Romeinen eten is dit altijd een goed teken.
  • Wil je alleen iets te drinken? Een zitplaats kost meer dan een staan plaats.
  • Wil je koffie bestellen? Als je caffé bestelt krijg je een espresso. Voor een gewone koffie moet je een caffé americano bestellen.
Italiaans ijs is één van de lekkerste van de wereld, maar ook hier voor geldt, let op waar je besteld. Er zijn ijssalons die je allerlei hoorntjes en andere versiering geven en daarvoor meer rekenen. Een ijssalon die ik zelf kan aanraden is de ijssalon bij Piazza Popolo en Villa Borghese. Je vind deze langs het tramspoor tegenover de Burger King.
Tip 5 avondwandeling


Bezoek Rome niet alleen overdag, maar ook in de avond. De bezienswaardigheden zijn in de avond verlicht. Dit geeft een Romantisch effect. Je kunt een wandeling maken of een plein bezoeken, zoals Piazza di Spagna. Op de Spaanse trappen kun je uitrusten en genieten van een mooi uitzicht. Angelina van Kemenade

Geschreven door Angelina van Kemenade