HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

dinsdag 22 augustus 2017

5 redenen om het Italiaanse eiland Procida te bezoeken

De meest bekende eilanden van Campanië zijn toch wel Capri en Ischia. Capri is bekend vanwege de dure boetiekjes en prachtige uitzichten. Ischia staat bekend om het groene natuurlandschap en de vulkanische modderbaden en spa’s.

Toen ik in juni met een vriendin een paar dagen naar Campanië ging moest ik een keuze maken tussen de drie eilanden. En ik dacht, waarom niet Procida?

Op de haven van Napels zagen we mensen in de rij staan voor een ticket naar Ischia en Capri. Wij konden gelijk doorlopen om een ticket voor Procida te bemachtigen. De boot naar Procida is dezelfde comfortabale boot als die naar Ischia. Met de snelle boot ben je er in zo’n 35 minuten. Wat een heerlijk dagje hebben wij gehad daar!

Wij geven je 5 redenen om naar Procida te gaan.


1. Een kleurrijk paradijs

Bij aankomst vallen de huisjes in vele pastelkleuren al gelijk op. Procida is een waar kleurparadijs! De haven van Coricella is een bekend plaatje en dit uitzicht is echt adembenemend. Vele bootjes liggen net voor de haven stil zodat ze kunnen genieten van het uitzicht.
2. Eenvoud &
authenticiteit

Procida is een piepklein visserseilandje met 10.000 eilandbewoners en wordt niet geplaagd door het massatoerisme. Sterker nog: toerisme is een bijzaak op Procida. Hier vind je echt de Italiaanse cultuur in zijn eenvoud. Oude vespa’s die door de smalle straatjes rijden, wasgoed dat buiten hangt en de afgepleisterde woningen zijn onderdeel van het straatbeeld.

3. Visserseiland

In de haven van Coricella kun je heerlijke verse vis eten!4. Stranden

Procida is ideaal voor een relaxed weekendje aan het strand. Op Procida zijn er zwarte stranden met super helder water. De stranden zijn niet overvol en de meeste mensen zijn Italiaans. Een fijn strand is Chiaiolella. Huur een strandbedje en genieten maar!


5. Rust

Op dit eiland is er niet veel te doen. Perfect als je de drukte van Napels even helemaal zat bent en wil genieten van de rust op Procida.Foto van een van onze accommodaties Albergo La Vigna op Procida

Geschreven door Jaleesa