HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

/

dinsdag 13 december 2016

5 Beste meest authentieke plekken (en Street food) om in Napels te eten!

Napels is zeker een van de plaatsen in Italië waar het voedsel voortreffelijk is, hoewel er in de stad slechts één restaurant met een Michelin-ster is. Naast de wereldwijde bekendheid om de beste en lekkerste pizza, zoals Sorbillo, Da Michele of Di Matteo om er een paar te noemen, is Napels ook een plaats van Street food: Pizza a portfolio, Sfogliatelle, Pizze fritte (gefrituurde pizza), Panzerotti of arancini.

Wij raden u graag de 5 beste plekken aan in Napels waar u authentiek en smakelijk kunt eten, waar de Napolitanen naartoe gaan, kleine plaatsen waar de lokale bevolking voor een paar euro's van de ambachtelijke smaken kunnen genieten, niet alleen pizza!

Hierbij onze selectie van authentieke plaatsen in Napels ☺ Buon appetito!


Locanda del Cerriglio
Via del Cerriglio, 3, 80134 Napoli, Italië

Vanaf 1300, trok Locanda del Cerriglio adel en het gewone volk, grote kunstenaars en intellectuelen, die de Porto (haven) en omgeving bezochten. Er wordt gezegd dat Caravaggio in het gezicht gewond was geraakt tijdens een duel, vlak naast de locanda.
De bovenste verdieping, in het verleden de "ruimte van de liefde" met prostituees, organiseert vandaag speciale evenementen en tentoonstellingen. De onderste verdieping heeft een wijnkelder met een zeventiende-eeuwse fontein die de dichter Salvatore di Giacomo heeft geïnspireerd. Tussen de twee verdiepingen, bevindt zich het restaurant, versierd met visnetten en teksten geschreven op de muren.
De keuken is klassiek Napolitaans met smakelijke vernieuwingen: ziti alla Genovese, ragout, pasta en bonen met mosselen, puparuol'mbuttunat' (gevulde paprika), cuoppo, fritturina napoletana, met respect voor de traditie rijk aan geschiedenis en smaken.

Pizzeria Port'alba
Via Port'Alba, 18, 80134 Napoli, Italië

Hier is officieel de pizza a portafoglio (wrap pizza) ontstaan. Het idee was om een lichtere en snelle pizza te bieden in tegenstelling tot de pizza’s die normaal gesproken te vinden zijn in de buurt. Het succes groeide, waardoor deze pizza een van de eerste voorbeelden van Napolitaanse Street food werd.
Starita

Via Materdei, 27/28, 80136 Napoli, Italië

Ontstaan in 1901 tussen de steegjes waar een mooie Sophia Loren de rol speelde van een mooie en overspelige pizzabakker in de film "L’oro di Napoli", is een stukje stadsgeschiedenis. Vier generaties ambachtslieden van de pizza die de diepe betekenis van dit buitengewone gerecht hebben bewaard. De oven midden in het centrum van het restaurant biedt gasten de mogelijkheid een snelle maar nauwkeurige verwerking te observeren.
De locatie is erg populair, maar de ervaring is het wachten waard: gebakken of gevulde pizza's, de meest moderne specialiteiten zoals de Angioletti of Corno di Maradona, en natuurlijk de klassieker, de Pizza Margherita, de echte koningin van Napoli.
Sfogliatelle Attanasio
Vico Ferrovia, 1-4, 80142 Napoli, Italië

"Napule tre cose tene belle: ‘o mare, ‘o Vesuvio, e ‘e sfugliatelle”, letterlijk: “Napels heeft drie mooie dingen: de zee, de Vesuvius en de Sfogliatelle (typische bladerdeeggebak)” zo luidt een oude Napolitaanse gezegde die de sfogliatella, riccia en frolla, het symbool van de oude Napolitaanse gebakskunst, viert.
Alle liefhebbers van deze lekkernij kennen de Antico Forno Fratelli Attanasio. Het is niet moeilijk te vinden, volg gewoon de geurige pad dat de straten van het Centraal Station doordringt. De locatie is klein en alleen voor take-away, en serveert alleen vers gebakken lekkernijen.
De onweerstaanbare knapperige riccia en de delicate scherpte van de frolla, de smakelijke en geurige vullingen die in je mond smelten. De Sfogliatella van Attanasio is, volgens degenen die er zijn geweest, een mystieke ervaring die verslaving opwekt, waar de aroma's van deze magische stad bijeenkomen.
Taralli e Birra

Niet echt een plek, maar elke chalet vanaf Mergellina en de hele Lungomare van Napoli.

Met behulp van een moderne uitdrukking, kan men zeggen dat Taralli e Birra de Napolitaanse versie van happy hour is, in de zin van echt gelukkige moment! De Tarallo "sugna e pepe" is één van de symbolen van Napels, maar weinig bekend bij toeristen. De karakteristieke kiosken serveren ze warm en geurig, vergezeld door een ijskoud biertje. De combinatie is perfect.
Napolitanen nemen vaak deze vreugde, als aperitief, na een wandeling, of aan het einde van een nacht feesten. Last but not least: het is bijna verplicht om te stoppen voor Taralli e Birra aan de kust, en ervan genieten voor de mooiste baai in de wereld.

Geschreven door Gianluca