HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Central Croatia

Centraal Kroatië

Centraal-Kroatië is een uitstekend startpunt om verliefd te worden op zijn eigenaardigheden. De hoofdstad ademt cultuur en stedelijke kunst met de talloze festivals en evenementen. De groene paden die vanuit Zagreb trekken en door de centrale regio van het land slingeren, leiden naar betoverende locaties zoals de Plitvicemeren en het Dubovac-kasteel.

Centraal-Kroatië is een land met brede velden en ronde heuvels met wijngaarden, maar het is vooral rijk aan gastvrije mensen.

Een van de mooiste natuurexcursies die je in Kroatië kunt doen, is zeker die in het Plitvice National Park, een buitengewoon natuurlijk landschap waar de hoofdrolspeler water is: binnen een gebied rijk aan vegetatie stromen rivieren en beken in zestien meren die suggestieve watervallen vormen. Binnen in het park kun je spannende wandelingen maken in het midden van het water, wandelen op houten loopbruggen die over het hele profiel van de meren slingeren. Er zijn paden van verschillende lengte, geschikt voor zowel degenen die gewoon een ontspannende wandeling willen als voor degenen die liever een veeleisende trektocht maken.