HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Toscane

Beleef een Unieke Reiservaring In Toscane

Toscane

Toscane strekt zich uit over het hart van centraal Italië. Toscane is bekend en beroemd om zijn kunstwerken in de steden en de schoonheid van het landschap. Alles is goed bereikbaar per auto. Florence, Siena, Pisa, Lucca, Pistoia, Arezzo, Grosseto en Livorno zijn de bekendste steden van Toscane. Maar ook de kleine dorpjes zijn meer dan de moeite waard om te ontdekken!
De dorpjes San Gimignano, Pienza, Montalcino, Montepulciano, Cortona en Volterra zijn voorbeelden van dorpjes waarbij de historische kenmerken nog volop aanwezig zijn. U vindt hier kunst, een traditionele keuken en veel geschiedenis.
Een van de dingen die u absoluut niet mag missen als u een tocht door Toscane maakt, is het proeven van typisch Toscaanse producten. Om te beginnen de bekende Chianti wijn, met daarbij Toscaanse ham (Prosciutto Toscano DOP), schapenkaas ( Pecorino di Pienza) of zoutloos Toscaans brood (Pano Toscano). Dit zijn slechts de meest bekende voorbeelden! Iedere stad heeft zijn eigen tradities in eten. Het is aan u om deze allemaal te ontdekken op uw reis door Toscane!

Toscane is een regio met vulkanische activiteiten, waardoor er veel natuurlijke bronnen te vinden zijn, koud en warm. Al vanaf de Romeinse tijd is de gezonde werking van het mineraalwater bekend. U kunt de beroemde kuuroorden zoals Petriolo en Saturnia bezoeken: vrije toegang voor een dag heerlijke ontspanning en verzorging.
Toscane is ook een trekpleister voor sportliefhebbers. Veel reizigers leren de regio kennen op een andere, duurzame manier. Toscane is ideaal voor liefhebbers van fietsen en wandelen!

Toscane heeft 5 plekken die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan:
  • 1. Het historische centrum van Florence
  • 2. Piazza del Duomo, Pisa
  • 3. Het historische centrum van San Gimignano
  • 4. Het historische centrum van Siena
  • 5. Het historische centrum van Pienza
Tip: Het mooiste Toscaanse landschap ziet u als u met uw auto over de Strada Volterrana (S.S. 68) rijdt. Deze weg verbindt Cecine met Volterra en geeft u de prachtigste uitzichten. Een auto met open dak is dan ideaal!