HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Sardinië

Ontdek Sardinië ver van massatoerisme

Sardinië is het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee (het grootste eiland is Sicilië) en staat bekend als het paradijs onder de strandliefhebbers: prachtige kustlijnen, witte zandstranden en kristalhelder donkerblauw tot turkoois gekleurd water. Maar naast de prachtige stranden heeft Sardinië een duizenden jaren oude geschiedenis, waarvan nog lang niet alles is ontdekt.

Sardinië is waarschijnlijk de meest ongerepte regio in Italië, waar de pure natuur bijna helemaal intact is gebleven, omdat de industrialisatie zich er nooit sterk ontwikkeld heeft. In sommige gebieden leven wilde paarden (I cavallini della Giara), monniksrobben zijn gespot, maar ook de bergen van Gennargentu - welke rijk zijn aan flora en fauna, zoals moeflons (kleine wilde schapen), steenarenden en Sardijnse herten- zijn zeer bijzonder.

Niet alleen de natuur, maar ook het eten is er bijzonder en staat bekend als een gastronomisch paradijs. Wat u niet mag missen:
Casizolu (kaas) en Casu marzu (letterlijk rotte kaas),
Pane carasau (krokant brood, vaak gegeten bij casu marzu),

Porceddu (geroosterd varken),

Gamberi Rossi di Alghero (garnalen uit Alghero),
Bottarga (visspecialiteit van viseieren),
Culurgiones ogliastrini (ravioli met aardappel en kaas)

De unieke wijnen horen hier natuurlijk ook bij, bijvoorbeeld de beroemde Cannonau of de Mirto, een zoete dessertwijn gemaakt van mirte. Een echt Sardijns aperitief bestaat uit Crocchias met een biertje.

Sardinie telt 1 UNESCO werelderfgoed plek:

  • Nuraghe Barumini

Grappig om te weten: Met een bevolking van 1,6 miljoen heeft Sardinië het hoogste percentage van mensen die de eeuwdrempel gepasseerd hebben!