HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Piemonte

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië en grenst aan Zwitserland en Frankrijk.
Deze regio kijkt uit over de bergketen van de Alpen en wordt aan drie zijden door dezelfde regio omgeven.
Piemonte heeft een bodembiodiversiteit, naast de bergen zoals Monte Rosa, kunnen we schilderachtige valleien vinden als Val di Susa en Val D’Ossola.
De landschappen van de Langhe en Monferrato zijn eerder heuvelachtig, maar net zo mooi, een opeenvolging van gecultiveerde heuvels en wijngaarden die bezaaid zijn met kleine steden en kastelen. Lago Maggiore is het meest gewilde toeristenoord, inclusief Stresa en de Borromeïsche eilanden, charmant als ze zijn met hun oude villa's omgeven door prachtige gazons en tuinen.
Toch is de natuur slechts een van de vele attracties in Piemonte.
Deze regio heeft vele andere facetten: van Turijn - de Italiaanse hoofdstad van de autoproductie - met haar geschiedenis en opmerkelijk cultureel erfgoed, tot andere steden zoals Cherasco, Alba en Asti.

De Conventie betreffende de bescherming van het culturele en natuurlijke erfgoed van de wereld, aangenomen door UNESCO in 1972, schrijft voor dat kandidaten aan de Werelderfgoedlijst mogen worden toegevoegd als 'Cultureel erfgoed', 'Natuurlijk erfgoed' en gemengde culturele en natuurlijke sites.
Piemonte heeft 5 plekken die op de UNESCO Wereldergoed staan:
  • Residenties van het Koninklijk Huis van Savoye
  • Sacri Monti van Piemonte en Lombardije
  • Prehistorische paalwoningen rond de Alpen
  • Wijngaardlandschap van Piemonte: Langhe Roero en Monferrato
  • Ivrea, industriestad van de 20e eeuw