HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Basilicata

Geniet van alle Bezienswaardigheden van Basilicata

Basilicata wordt omringd door twee zeeën, de Jonio in het zuid-oosten en de Tirreno in het zuid-westen. Het midden van Basilicata is bergachtig, met toppen boven de 2000 meter. In Sassi di Matera worden de herinneringen van het ontstaan van de mensheid levend gehouden. Ontdek alle prachtige natuur, de geschiedenis en de prehistorie van Basilicata!

Basilicata is rijk aan culinaire tradities, de streek kan veel bieden aan iedereen die geïnteresseerd is in wijn en eten! Pasta, traditioneel handgemaakt, van alleen harde tarwemeel, zout en water is een Lucanische uitvinding. De lokale kaas, Lucanische 'pecorino' is gemaakt van een mix van 70% schapenmelk en 30% geitenmelk. Met een rijpingstijd van drie maanden tot een jaar is het een uitzonderlijk smaakvolle kaas. 'Soppressate', een worst van varkensvlees gesneden met de punt van een mes, gedroogd en bewaard in extra vergine olijfolie is een uitstekend voorbeeld van zorgvuldige productie. Een goed excuus om u te verdiepen in de "slow food" stijl van de regio Basilicata!

Eén van de bekendste personen uit Basilicata is Francis Ford Coppola, een wereldberoemd regisseur.

Basilicata heeft 1 plek die op de Unesco Werelderfgoedlijst staat:
  • 1. Sassi di Matera
Tips: wil je leren vliegen, mis dan niet “Il Volo dell'Angelo”, in Pietrapertosa en Castelmezzano!