HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Apulië

Topbestemmingen in Apulië

Puglia of Apulië is een regio in Zuid-Italië die de hak van de laars vormt. Apulië wordt gekenmerkt dor een wild landschap en uitgestrekte velden met olijfbomen. De regio grenst aan twee zeeën, de Ionische Zee aan de ene kant en de Adriatische Zee aan de andere kant.
Apulië is rijk aan tradities en cultuur; dat komt door de invloed van de vele volkeren die door de eeuwen heen dit gebied hebben veroverd.
Apulië heeft een Mediterraan klimaat met hete zomers, winderig aan de kust, koeler in de bergachtige gebieden en de winters zijn er zacht met af en toe regen.

De beste manier om Apulië te bezoeken is ongetwijfeld met de auto. De straten zijn door de hele regio bijna in perfecte staat en je kunt je er makkelijk verplaatsen, tot grote vreugde van de toeristen die er ieder jaar komen.

De beste periode om naar Apulië te komen is tussen Pasen en oktober, of ook in de winter, waarom niet. Apulië is een fantastisch gebied om te verkennen met een geweldig aanbod aan kunst, cultuur, lekker eten en warme gastvrijheid.

Apulië heeft twee vermeldingen op de UNESCO Werelderfgoedlijst:
  • Trulli van Alberobello
  • Castel del Monte, Andria