HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Utiel en Requena

Voor de wijnliefhebbers!

Utiel en Requena zijn kleine charmante dorpjes in de prachtige regio Valencia en staan bekend om de wijnhandel en zijn tevens het grootste wijngebied (in termen van oppervlakte) van de regio Valencia. Het dorpje Utiel is gelegen aan de rivier de Magro en heeft Iberische en Romaanse invloeden uit de geschiedenis. Requena heeft een prachtige ligging, tussen twee heuvels boven de rivier de Magro.
Dit gebied leeft van de druiventeelt en is de economische kracht van Utiel en Requena. Als je een wijnliefhebber bent is dit een perfect gebied om te vertoeven en kan een bezoekje naar het ‘Museo del Vino’ (wijnmuseum) niet worden overgeslagen! Deze plaats biedt verschillende wijnroutes aan om de mooie landschappen te ontdekken en de lekkere wijn te proeven. Je zult versteld staan van de berglandschappen, waar wijngaarden worden afgewisseld met prachtige natuurgebieden. En natuurlijk kan je de wijnen ook zelf gaan proeven.