HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Een fantastische combinatie van stad en stranden voor families en een groep vrienden

Deze bekende kuststad en tevens de tweede grootste stad ligt in het zuidelijk deel van de regio Valencia. Alicante heeft een mooie jachthaven waar veel boten te bewonderen zijn. Het is een knusse stad, vanuit het centrum loop je zo de boulevard op dat wordt omringt door tientallen palmbomen en er zijn veel restaurantjes te vinden. Typerend voor deze lange en gezellige boulevard is de aanwezigheid van de oude houten stoeltjes, buurtbewoners nemen deze mee om lekker in de schaduw te zitten om vervolgens naar de mensen te kijken die er op de boulevard lopen. Wanneer je de boulevard uitloopt vind je het strand van Alicante, het is een groot en populair strand waar je ook kan beachvolleyballen en watersporten kunt beoefenen.

Castillo de Santa Barbara
Het kasteel van Santa Barbara is gelegen op een berg van zo’n 166 meter hoog. Tot midden jaren negentig werd dit kasteel gebruikt als gevangenis. Door de hoge ligging van het kasteel heb je een prachtig uitzicht op de zee en op de stad. Het kasteel kan te voet worden bezocht, wat goed te doen is als je een beetje sportief bent, anders is er ook een lift aanwezig. Onderweg vind je mooie, maar zeer steile paadjes en kom je prachtige uitzichtpunten en flora en fauna tegen. Eenmaal boven op de berg kun je dit kasteel bewonderen en is er ook een museum te vinden met verschillende oude objecten. Zeker een aanrader om bij zonsondergang te genieten van het geweldige uitzicht en om wat mooie kiekjes te maken.

El barrio de Santa Cruz
Dit kleine volkswijkje is ongetwijfeld de mooiste van heel Alicante. Een netwerk van smalle verkeersvrije straten met witte huizen die rijkelijk versierd zijn met kleurrijke bloemen en tegeltjes. Het is een authentieke wijk waar je de ouderen op plastic stoeltjes voor het huis ziet zitten en waar je de kinderen op straat met elkaar ziet spelen. Ondertussen hangt de was te drogen en komen er wat vrouwen de bloemetjes water geven. Dit is het straatbeeld van deze prachtige wijk, alsof de tijd heeft stilgestaan!

Winkelen in Alicante
Grote shoppingcenters tot kleine boetiekjes, je vindt het allemaal in Alicante. Er zijn veel winkels met ambachtelijke producten uit de provincie zoals tassen, schoenen, kleurige keramiek en tapijten. Ook zijn er gastronomische lekkernijen te proeven zoals noga, olijven, dadels en chocolade. Op de boulevard zijn er kraampjes te vinden waar souvenirs en andere kleine hebbedingetjes te koop zijn. De prijzen liggen hier nog een stuk lager dan in andere grote steden van Spanje zoals Valencia en Barcelona. Een perfecte locatie voor de shopliefhebbers! De ‘Rambla de Méndez Núñez’ is de meest bekende en grootste winkelstraat van Alicante. Tijdens het hoogseizoen kan het erg warm worden in de stad, dan is er ook nog een optie om in een koele shoppingmall je nieuwe aankopen te doen, namelijk: Plaza Mar 2, hier is het ook mogelijk om een hapje te eten, met je kinderen naar de speeltuin te gaan of een filmpje te pakken.

Noche de San Juan
San Juan is een eeuwenoude traditie feest dat elk jaar op 23 – 24 juni fanatiek wordt gevierd door de meeste kustplaatsen in Spanje. De Spanjaarden vieren dat de zomer weer is aangebroken, water en vuur staan bij dit feest centraal en worden gezien als de symbolen van zuivering. Vooral in Alicante wordt dit groot gevierd en daar is het ook een officiële feestdag. Er wordt de hele week feest gevierd en lijken een beetje op ‘Las Fallas’ in Valencia. Ook in Valencia verzamelt iedereen zich op het strand rondom de kampvuurtjes. Het brengt zogenaamd geluk om op klokslag 12 uur over een golf te springen. Wil je gezuiverd worden van het kwaad? Dan moet je door het vuur springen. Een leuke traditie vol gezelligheid!