HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Een culinaire stad aan zee

De oude Griekse kolonie Roses is een toeristisch kustplaatsje aan de Costa Brava. Vroeger was de stad een belangrijke vissersstad, en ondanks dat er veel toerisme is, is dit nog steeds een grote bron van inkomsten voor vele bewoners. Roses heeft ook de belangrijkste vissersvloot van de Costa Brava. De stad ligt 30 kilometer van de Franse grens en heeft dan ook veel Franse invloeden. Op elke hoek kun je een crêperie vinden en wordt er naast het Spaans ook vaak Frans gesproken. Deze plaats biedt vele stranden en baaien tussen de rotsen, waar veel bezoekers de meest uiteenlopende watersporten kunnen beoefenen in het nabijgelegen natuurpark Aiguamolls de l'Empordà.

Ruïnes van Empúries
De Empúries zijn ruïnes gelegen aan de kust en dichtbij de stad L’escala. Je hoeft niet bijzonder geïnteresseerd te zijn in geschiedenis of in archeologie om te bezwijken voor de charme van de opgravingen van de Empuries. De Grieken vestigden zich hier in het begin van de zesde eeuw voor christus, en later volgden de Romeinen, niet alleen om strategische redenen door de ligging, maar ook door de onmiskenbare schoonheid van deze enclave. Dankzij de opgravingen die gedaan zijn in 1908, is deze bijzondere plek te bezoeken. Met een audio phone word je door de verschillende ‘kamers’ geleid en voelt het alsof je het zelf aan het beleven bent. Naast de opgravingen is er ook een archeologisch museum die je kan bezoeken.

El Bulli

El Bulli is het restaurant waar ze van eten kunst maken. Het restaurant is gelegen in Roses en was open tussen 1962 en juli 2011, en is internationaal bekend om de gastronomische werk van de Spaanse chef-kok Ferran Adria. In 2009 is het restaurant voor de vierde keer uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld. Miljoenen mensen over de hele wereld probeerden te reserveren, het restaurant was ook maar een deel van het jaar open en dan ook altijd volgeboekt. Bij El Bulli is eten een vorm van kunst vol verrassingen en de specialiteit van het restaurant is moleculair koken. In 2014 heropende Ferran Adria de deuren als een ‘culinair onderzoekscentrum’ van de stichting El Bulli. Hij was van mening dat de dagelijkse sleur van diners zijn creativiteit beperkten en hij wilde meer tijd voor het experimenteren.