HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Veelzijdig, bruisend en verrassend Girona

Gerona is de grootste stad in de gelijknamige provincie. Ook deze stad biedt de mensen veel cultuur, kunst en gastronomie. De stad is perfect om een mooie stadswandeling te maken en een terrasje te pakken hier en daar. Pont de Pedra is één van de belangrijkste bruggen in de stad aan de rivier de Onyar. Vanuit de Pont de Pedra start de Ramblas van Gerona, waar je restaurants en cafés in overvloed kan vinden. Als je deze weg ingaat vind je uiteindelijk een map van Parijs, toen die tijd was er een nieuwe Franse winkel geopend echter, de mensen van Gerona wisten niks af van de charmes van de Franse hoofdstad. Dus plaatsten ze een map zodat ze meer konden leren over Parijs. Vandaag de dag is de winkel een bekende winkel voor trouwjurken geworden en is het een echt frans straatje geworden. De stad heeft veel andere bezienswaardigheden waaronder de kathedraal met een gotische stijl, de stadsmuren waar men overheen kan lopen en de Arabische badhuizen zijn zeker een bezoekje waard.Joodse wijk

Een van de meest karakteristieke gebieden van de ommuurde citadel Força Vella is El Call, gevormd door een doolhof van smalle straatjes en binnenplaatsen dat de aura van de middeleeuwse tijd heeft weten te behouden. Dit is een van de best bewaarde joodse wijken in de wereld en tevens ook de grootste van Europa. De wijk laat duidelijk zien hoe belangrijk de joodse cultuur was in Gerona. 

Het meer van Banyoles 
Het meer van Banyoles, gelegen naast de stad Gerona is de grootste in Catalonië. Het was in 1992 een co-host van de Olympische spelen in roei-evenementen en de officiële gastheer van de wereldkampioenschappen roeien in 2004. Een wandeling langs het meer van Banyoles is een genot op elk moment van de dag. Het meer is ideaal voor iedereen die wil ontspannen, hardlopen, fietsen, varen of genieten van watersporten, zoals kanoën, roeien of waterskiën. 


Vulkaan Montascopa
Wat zo bijzonder is aan deze vulkaan is de ligging. De vulkaan ligt namelijk naast een stad genaamd Olot en wordt ook wel ‘de stadsvulkaan’ genoemd. De mooiste tijd om de vulkaan te beklimmen is tegen zonsondergang of zonsopgang, voor een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Op de top is een kleine kerk en de ruïne van een oude toren. Vanaf de noordkant van de stad loop je binnen 20 minuten de uitgedoofde vulkaan op.