HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Prehistorische kunst van rotsen, talloze olijfboomgaarden en de grootste Arabische baden van Spanje

Het binnenland van Jaén staat misschien niet in de must-see lijst van je reisgids, maar des te meer reden om het te bezoeken. Er is veel te doen en te zien in de stad, je kunt je hier dagenlang vermaken. De schilderachtige Bergen ‘Sierra de Cazorla’ is een unieke setting om een mooie wandeling te maken of om gewoon lekker achterover te leunen en te genieten van het adembenemende uitzicht. Twee van de meest bekende dorpen die tot UNESCO werelderfgoed zijn verklaard, zijn te vinden in de regio Jaen en heten ‘ Ubeda’ en ‘ Baeza’. Ze zijn internationaal erkend voor hun unieke universiteitszalen, paleizen, kathedralen en kapellen. Onderweg vind je de 42 prehistorische grotten waarvan ‘ Cueva de la Graja’, dat bekend staat om zijn neolithische iconische schilderijen die wel tot 10.000 jaar oud zijn. Onopgemerkt zul je het mediterrane juweeltje vinden; de olijfboomgaarden. Wat deze plek bijzonder maakt is dat dit de thuisbasis van ‘ s werelds grootste olijfolie fabriek is. Sommige van deze bedrijven zijn open voor een bezoek en een olieproeverij. De lokale bevolking noemt dit het ‘vloeibare goud’ en ze zijn erg trots op dit international bekende product. Als men een foto tegenkomt van de imposante Renaissance kathedraal in het midden van de stad Jaén, denkt men vaak dat dit een foto is van een grote Europese stad, zoals Milaan of Wenen.
Maar Jaén wordt vaak overgeslagen op de toeristische route, waardoor het juist een bijzondere en authentieke plek is om te bezoeken. De Arabische baden, uit de 11e eeuw, werd een eeuw geleden opnieuw ontdekt onder de naam ‘ Palacio de Villadompardo’. Deze attractie is nu het grootste badhuis dat open is voor publiek. Je kunt hier de stervormige dakramen en de perfect gevormde bogen komen bewonderen in deze kamers gebouwd van bakstenen. De Romeinse invloeden zijn nog steeds aanwezig in de Arabische baden, dit creërt een unieke combinatie tussen twee grote tijdperken. Kies een of twee tapasrestaurants uit in de buurt van de kathedraal, voordat je besluit verder te gaan met je reis, laat je verrassen! Als je een drankje besteld wordt er vaak een klein gerechtje bij geserveerd, dus sta niet versteld als de ober met wat tapas komt.