HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Ontdek de wonderen van een stad omringd door de bergen van Sierra Nevada

Deze stad is een meesterwerk en een combinatie van Moorse archeologie en zigeuner mystiek. Een van de toeristische trekpleisters is de chaotische wijk Albaycin met zijn tal van wandelroutes met verschillende smalle straatjes. Als je verder wandelt, zal je de witte-ommuurde huizen zien met kleurrijke planten die hangen over de randen van de verschillende balkons gecombineerd met moderne graffiti uit de 21e eeuw. Het is de bijzondere en innovatieve combinatie die deze plek uniek maakt. Ga naar een Arabisch badhuis of 'Hammam' voor een ontspannen moment van pure gelukzaligheid. Deze Arabische baden maken deel uit van het historische Granada dat sterk werd beïnvloed door de Moren vele eeuwen geleden. De moslims bouwden de baden en ze geloofden dat het water hun symbolisch zuivert en reinigt. Net buiten Albaycin is er veel te zien zoals de imposante kathedraal van Granada, overblijfselen van het grootste Arabische bad in Spanje genaamd de 'Bañuelo', en het oudste plein in de stad 'Plaza Nueva'. Ook is het de moeite waard de heuvelachtige wijk in Granada Sacromonte een bezoekje te brengen, waar je zigeuner grotten en Flamenco shows kunt bewonderen. Men kan genieten van een gecombineerd avondvullend programma zoals gitaar ‘cantes’en ‘quejíos’ dat wordt begeleid met flamenco dansers ‘zambras’ in de regio waar de dans oorspronkelijk vandaan komt.

Granada staat het meest bekend om de 'Alhambra' of 'Crimson Castle', afkomstig uit de Arabische taal en is verklaard tot het UNESCO Werelderfgoed. De muren van het gebouw zijn roodachtig van kleur, omdat ze zijn gemaakt van de zon gedroogde 'Tapia' bakstenen. De Alhambra is gelegen in een strategische positie met een uitzicht over de hele stad aan de oevers van de rivier de ‘Darro’, dat beschermd is door de bergketen Sierra Nevada. Het fort wordt omgeven door oude muren en is niet volledig recht op het gebied van de architectuur. Men beweert dat de allereerste constructie van Alhambra is begonnen in de 9e eeuw. Volgens oude documenten uit het jaar 889 werd een deel van het kasteel toegevoegd aan de stad, terwijl Granada werd belegerd. In eerste instantie werd het gebruikt voor militaire doeleinden vanaf de 13e eeuw, het kasteel werd een koninklijk paleis voor de Moorse monarchie en later voor christelijke vorsten. Extra onderdelen werden geleidelijk toegevoegd aan de citadel, zoals de 'Torre de de la Vela' (wachttoren), de publieke baden en het 'Mezquita' (moskee). De hoogtepunten van de Alhambra zijn de ‘Nasdir Paleizen’, de ‘Patio de los Arrayanes’, de ‘Patio de los Leones’ met zijn fontein in het centrum, de ‘Torre de las Damas’, de ‘Salon de los Embajadores’, de ‘Generalife’ en de ‘Sala de las Dos Hermanas’. In de 19e eeuw werd het paleis hersteld na een lange periode van verwaarlozing. Het is niet voor niets dat het fort meer dan 2,5 miljoen bezoekers per jaar mag verwelkomen!

Tips om kaartjes voor Alhambra te kopen:

Eerlijk gezegd wordt het krijgen van Alhambra-kaartjes elk jaar een grotere hoofdpijn... Op de website van de Alhambra Patronage kun je tickets tot 3 maanden van tevoren boeken. We raden de tickets aan met de naam "Alhambra General", "Dobla de Oro General" of "Alhambra Experiences", waaronder de Nasrid-paleizen, het hoogtepunt van elk Alhambra-bezoek: https://tickets.alhambra-patronato.es/en

Als er (zeer waarschijnlijk) niets op deze website over is, probeer dan een gecombineerd ticket, de Granada-kaart: http://en.granadatur.com/granada-card. Dit omvat het bezoek van de kathedraal, het transport, enz. Doorloop het boekingsproces en u kunt dan ook de toegangstijd voor de Nasrid-paleizen selecteren.


De laatste optie zou een rondleiding in het Engels zijn, maar dit is aanzienlijk duurder bij 51 EUR per persoon voor een rondleiding van 3 uur.