HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Gibraltar

Een Britse enclave onder de Spaanse zon

Tot op heden is er nog steeds onenigheid tussen de Spanjaarden en de Britten over de stad, ook al ligt Gibraltar aan Spanje, het is officieel Brits grondgebied.
Als je de Straat van Gibraltar nadert, kan je een enorme rots dat uitsteekt als een duim langs de kustlijn bewonderen. Deze spectaculaire samenstelling, ook wel 'The Rock' genoemd, is uitgegroeid tot het symbool van Gibraltar. Het is leuk om rond te rijden naar de top van de Rock of te wandelen over de kliffen voor de avonturieren onder ons, uiteindelijk word je beloond met het 360° panoramisch uitzicht. Schrik niet als je plotseling omringd wordt door apen of als er opeens één op brutale wijze op je auto springt, deze mysterieuze bewoners van de rots zijn simpelweg een deel van het meubilair. Om het echte gevoel te ervaren van de gehele omgeving, kan je een ticket krijgen waarmee je een reis kunt maken via de kabelbaan, een bezoek brengen aan de St. Michael's Cave, de oorlog tunnels en het Moorse kasteel. U kunt genieten van een prachtig uitzicht over Afrika op het hoogste puntje van de berg, als het weer het toelaat natuurlijk. Op de Bay Area is het mogelijk om dolfijnen te spotten tijdens een dolfijnen safari. De zoogdieren zwemmen sierlijk rond de boot en zal zelfs zijn kunstjes laten zien. Om de dag af te sluiten, kun je Duty Free shoppen (belastingvrij), dat kan altijd van pas komen tijdens de vakantie!