HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Neem een wandeling door de geschiedenis

Al sinds de oudheid was Lagos een levendige en levendige stad en dat is nog steeds zo. Er is een ruim aanbod aan restaurants, cafés en drukke lokale markten. Als je door de stad loopt, voel je nog steeds de levendigheid van het verleden. Ondanks de verwoestende aardbeving van 1755 kun je nog steeds de oude Moorse stadsmuur bezoeken, maar ook de Igreja de Santo António. Dit is een prachtige barokke kerk vol plafondschilderingen, fesco's, houtsneden en de typische azulejos. De stad werd echter grotendeels verwoest en de minder beschadigde Faro verving Lagos na de aardbeving als hoofdstad van de Algarve. Lagos was ook belangrijk tijdens het tijdperk van ontdekkingen, met Hendrik de Navigator die zijn expidities vanuit deze stad begon. Tegenwoordig kun je de Mercado de Escavos bezoeken, een monument dat ons herinnert aan het grimmige verleden van slavenhandel, aangezien dit vroeger een slavenmarkt was.

Als je van stranden en prachtige natuur houdt, is Lagos echt de plek voor jou. Voor gezinnen met kleine kinderen heeft het een aantal prachtige veilige en beschutte stranden, en voor degenen die op zoek zijn naar enkele van de meest indrukwekkende stranden van de hele Algarve, kunnen ze de landtong Ponta da Piedade, de pittoreske baaienstranden van Praia da Dona Ana en Prala do Camilo bezoeken. Dit zijn stranden met helder turquoise-water en enorme rotsen die in het water staan.

Accommodaties in deze omgeving:

Vale Fuzeiros Nature Guesthouse