HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Sines en omgeving

Vasco da Gama's Prachtige Geboorteplaats

In de middeleeuwen was deze kleine stad een druk vissersdorp. In de 15e eeuw werd daar een kasteel gebouwd, het kasteel waar niemand minder dan Vasco da Gama werd geboren. Je kunt nog steeds de ruïnes van dit kasteel bezoeken en het standbeeld van da Gama ernaast zien staan. Om meer van het verleden van Sines te zien, kun je een kijkje nemen in het Museu de Sines, waar je een aantal interessante ontdekkingen kunt doen tijdens opgravingen van het kasteel, en je kunt door de kamers lopen waar Vasco da Gama opgroeide.

In het zuiden vind je Porto Côvo, gevuld met traditionele witgekalkte huisjes, pittoreske pleintjes en prachtige stranden. In de zomer komen veel mensen uit Lissabon naar Sines om te genieten van de stranden van Porto Côvo.

In Sines vind je Cabo de Sao Vicente, die mensen vroeger als het einde van de wereld beschouwden, aangezien het een van de meest zuidwestelijke punten van Euope was.