HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

Ocean Clean Up

Wat doen we met onze planeet?

Het niet-onderscheidende gebruik van plastic is tegenwoordig een probleem dat niet kan worden voorkomen.

We moeten actie ondernemen in onze dagelijkse levensstijl en ons zorgen maken dat elk stuk plastic dat we gebruiken in de zee terecht kan komen.
Het plastic dat in de vijf gyres circuleert heeft zich de afgelopen 60+ jaar verzameld en zal niet vanzelf verdwijnen. In plaats daarvan breekt het materiaal in de loop van de tijd af in kleinere en kleinere stukken. Op een bepaald niveau worden deze nano- en microdeeltjes te klein om te verzamelen.

Click to enlarge

The ocean cleanup project

Deze microdeeltjes worden door de vissen zelf opgegeten en worden ook onderdeel van onze voeding terwijl we vissen eten, is het niet verschrikkelijk? Het is daarom van cruciaal belang om zo snel mogelijk te beginnen met opruimen en deze tikkende tijdbom onschadelijk te maken.

Lees verder op de Ocean Cleanup website >

Daarom doneert VesuvioTour onafhankelijk 1 euro per boeking (bijv 2500 euro bij 2500 boekingen) aan de zaak van The Ocean Clean Up, ter ondersteuning van deze fantastische vereniging en haar initiatief.