HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

een prachtig Balkan-meer

Het meer Scutari is het definitieve zegel van de grote schoonheid van Montenegro. Het is het grootste schiereiland op de Balkan met een oppervlakte variërend van 600 vierkante kilometer in de winter tot ongeveer 370 in het zomerseizoen. Een unieke habitat met een rijke flora en fauna, ideaal voor liefhebbers van groene toerisme en vogelaars (reigers, aalscholvers, pelikanen, enz.). Bovendien is het een erg visachtig meer, zo erg zelfs dat de dorpen rondom een ​​belangrijk deel van hun bestaan ​​nog steeds vissen op paling, forel, karper, snoek enzovoort.
Scutari verdient natuurlijk ook veel vanuit een landschappelijk oogpunt. Onderweg (een deel van het meer ligt op het Albanese grondgebied) zijn er verschillende kleine eilanden waarvan Beska de bekendste is. Deze komma van het land herbergt een oud klooster dat na eeuwen van verlatenheid opnieuw werd bevolkt door orthodoxe nonnen.
Niet ver van de gemeente Virpazar, beroemd om de vrijdagmarkt, en Rijeka Crnojevica waarin Ivan Crnojevic (vandaar de naam van de stad) heersde voor de laatste landing in Cetinje. Kortom, natuur, geschiedenis, cultuur, eten en wijn (er zijn prachtige wijngaarden) en de mogelijkheid van vele buitenactiviteiten (mountainbiken bijv): het Lake Scutari heeft echt niets tekort voor een onvergetelijke vakantie buitenshuis. Zonder nog een ander beslissend aspect te vergeten: de Adriatische kust, met zijn lange stranden, is ongeveer 50 kilometer lang (van Virpazar tot Ulcinj).