HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

kunst, zee, geschiedenis en festivals!

Een reis om Montenegro te ontdekken kan alleen beginnen bij de Boka Kotorska, een suggestief netwerk van inhammen van de zuidelijke Adriatische Zee, zeer vergelijkbaar met de Noorse fjorden, waar ze vaak mee worden vergeleken. De eerste stop van de reis is Herceg Novi, een stadje met iets meer dan 15.000 inwoners, ongeveer tien kilometer van Dubrovnik.
Allereerst de uitgebreide promenade: muziek, parades, eten en veel goede wijn onderstrepen het dagelijks leven van bewoners en toeristen (veel cruisepassagiers) die de stad bezoeken rondom het lenteseizoen. Het historische centrum is ook erg mooi. De pleinen en geplaveide steegjes van het oude deel van de stad dragen talloze sporen van de verschillende overheersingen die in de loop van de eeuwen hebben plaatsgevonden. Om Kanli Kula te zien, het fort dat het bovenste deel van de stad domineert en Sahat Kula, de klokkentoren. Beide vestingwerken dateren uit de Turkse overheersing, terwijl Forte Mare, het bastion aan de westkant van de verdedigingsmuren werd gebouwd door de Venetianen.