HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesSpecialBlogVoorwaardenDienstenContact COVID-19
X

De parel van de Adriatische zee

Dubrovnik is een prachtige stad, de echte parel van Kroatië die jaarlijks door honderdduizenden toeristen wordt bezocht. Wat was en nog steeds de oude Ragusa is, is een deel van het Werelderfgoed geworden als een door UNESCO geconserveerd terrein.

De oude stad wordt beschermd door gigantische stenen wallen van de zestiende eeuw, rijk aan optimaal bewaarde historische monumenten, van de barokke kerk van San Biagio tot het renaissance Palazzo Sponza, inclusief het paleis in de gotische stijl van de rector dat het Museum van Geschiedenis, ondanks de bomaanslagen van de laatste oorlog.

De stad is een bekende strandbestemming met een afwisseling van baaien en stranden, waaronder het mythische Banje-strand. Geniet van het uitzicht van bovenaf op de wallen die uitzicht bieden op de zee en de bergen en waarmee u de monumenten van de stad kunt identificeren. Tot de hoogtepunten behoren het Maritiem Museum, het Aquarium van het Biologisch Instituut, het Etnografisch Museum, de Kathedraal en de Franciscaanse en Dominicaanse kloosters. U kunt ook een bezoek plannen aan het Trsteno Arboretum, op 20 km van Dubrovnik.

Onlangs is Dubrovnik nog populairder geworden in de wereld omdat het een van de sets is van de Throne of Swords (Game of Thrones), de cult-televisieserie geproduceerd door de Amerikaanse televisieketen HBO.
De stad verscheen als "King's Landing" of "King's Landing", de fictieve hoofdstad van de zeven koninkrijken, in het tweede seizoen van de serie uitgezonden in 2012. De geplaveide straatjes, wallen en uitzicht op zee zijn te zien in de meeste een deel van de afleveringen van dat seizoen.
Deze onverwachte wereldwijde publiciteit heeft het toerisme in de stad met slechts 40.000 inwoners ontploft.

Beroemd om de eeuwenoude muren die het omringen, is Dubrovnik de zuidelijkste stad van Kroatië, geniet van de kristalheldere zee, gouden stranden, panoramische kusten, kleine eilanden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, nationale parken (zoals die van Mljet) en het wijngebied in Gruda.