HomeExcursies en ActiviteitenAccommodatiesBestemmingenWie zijn wijRecensiesBlogVoorwaardenDienstenContact
X

De parel van de Dalmatiër: van Split tot Hvar

vanaf: €330 p.p.

Aantal nachten: 8

Omschrijving

Bekijk het hele programma van deze geweldige ervaring via de eilanden van Kroatië!

1

Split2 nachten


DAG 1
Vertrek op zaterdag
Check in om 17.00 uur
Van Split naar Milna, eiland Brac
U zult inchecken tijdens de middaguren. Je eerste bestemming om te verkennen, is het eiland Brac. Eiland Brac is eigenlijk het grootste eiland in Dalmatië en de derde grootste in de Adriatische Zee. Brac, het eiland van groene natuur en schoonheid, heeft vele geheime baaien die u sprakeloos zullen laten. Een leuk weetje om te weten is dat het Witte Huis in Washington DC, evenals het prachtige paleis van Diocletianus in Split, eigenlijk zijn gebouwd met de stralende witte steen van dit eiland.
Voor de nacht kun je met je schipper praten en kiezen om voor anker te blijven in een prachtige, rustige baai bij Milna of in het betoverende stadje Milna zelf, ook wel bekend als de veiligste haven van het eiland Brac. Als je van architectuur houdt, raden we je aan om een ​​prachtige barokke kerk te bezoeken met een typisch Dalmatische klokkentoren. Als je dat nog niet wist, was Dalmatië een deel van de Republiek Venetië, dat veel sporen achterliet op zijn architectuur en cultuur in het algemeen. Het interieur van de kerk in Milna verbergt indrukwekkende werken van Venetiaanse meesters. Mis ook geen kans om een ​​avondwandeling door dit prachtige charmante dorp te maken.
DAG 2
zondag
Milna, eiland Brac naar Maslinica, eiland Solta
Milna is een perfecte plek voor pure ontspanning, snorkelen en zwemmen. Na genoten te hebben van een
ochtendduik, als je een vroege vogel bent, maak een ochtendwandeling en geniet van een kopje koffie in de stad. Geen
haast - we zullen onze zeilen zetten naar het volgende eiland en het charmante vissersdorp Maslinica
wanneer je je er klaar voor voelt.
Solta is een groene en blauwe oase met een zeer ongerepte natuur. In Solta slaap je in een van de
mooiste jachthavens in Kroatië, onderdeel van een prachtig hotel genaamd Martinis Marchi, een paleis dat dateert uit de 17e eeuw. Als drie gebroeders Marchi geen toestemming kregen van de Venetiaanse autoriteiten om vandaag een toren, een dorp en een kerk boven de baai van Maslinica te bouwen, zouden we niet het genoegen hebben om van zijn schoonheid te genieten.
Als je vandaag iets anders wilt doen, kunnen we interessante olijfolieproeverijen regelen in de lokale fabriek van de familie Kastelanac die al vier generaties olijven verbouwt. Ze kunnen je leren hoe je olijfolie proeft op dezelfde manier als professionals. Het is een onvergetelijke ervaring, dus waarom niet om het te doen?
'S Avonds adviseren wij u de specialiteiten van de chef-kok in het restaurant van het hotel te proeven,
Martinis Marchi. De chef-kok werkt er nu al jaren, en hij is meer dan getalenteerd.

Read More
2

Vis2 nachten

DAG 3
maandag
Bol, eiland Brac
Vanuit Maslinica gaat u naar het oudste plaatsje op het eiland Brac - Bol, gelegen op het zuidelijke deel van het eiland. Bol is erg beroemd, niet alleen omdat het een buitengewoon charmante mediterrane stad is, maar ook over een van de mooiste stranden aan de Adriatische Zee, waarvan de kaap van de ene naar de andere kant draait, afhankelijk van de wind en de golven. Dit is een echt spektakel zelf!
Geniet in Bol van de watersport en het strandleven. Of je nu al een ervaren veteraan bent of graag wilt leren, waarom niet een dag kitesurfen of windsurfen? Bol is een van de beste plekken in Kroatië voor deze sporten. Maak van de gelegenheid gebruik.
Als u een wijnliefhebber bent, raden we u ten zeerste aan om een ​​luxe en ambitieuze wijnmakerij te bezoeken, Stina
Winery. Hoewel een nieuwkomer in de lokale wijnindustrie, zijn Stina-wijnen al behoorlijk succesvol. Als je van rijke, krachtige Dalmatische rode wijnen houdt, is Stina de perfecte keuze.
DAG 4
dinsdag
Hvar, eiland Hvar
Welkom bij 'blitse en glamoureuze' Hvar. De stad Hvar is vernoemd naar het eiland zelf, de langste en zonnigste van alle Kroatische eilanden. Hier kunt u genieten van vele elegante restaurants, hotels en clubs. Hvar is absoluut een unieke plek die je laat zien als je gezien of discreet wilt blijven en onzichtbaar wilt blijven als dat jouw voorkeur is.
Hvar is de perfecte plek om wat te winkelen en de lokale keuken te verkennen. Een geweldig restaurant om
te bezoeken is Gariful, direct aan de belangrijkste promenade. Vraag uw schipper om vooruit te bellen voor een reservering. Wat betreft uw voedselkeuze, kies het aanbevolen menu.
Wanneer u in Hvar bent, wilt u geen zonsondergangwandeling missen om het prachtige uitzicht op Hvar en haar te zien
archipel. Dit betekent dat je naar de Fortica moet gaan, het middeleeuwse kasteel dat de locatie van een oude Illyrische nederzetting dateert van vóór 500 v.Chr. Inneemt. De uitzichten zijn prachtig.

Read More
Click to enlarge
3

Hvar2 nachten


DAG 5
woensdag
Palmizana, Pakleni-eilanden
Aan de overkant van het eiland Hvar ligt een prachtige keten van beboste eilanden, de Pakleni-eilanden.
Hoewel de naam 'Pakleni' vaak wordt vertaald als 'Hell's islands', is deze plaats ver weg van de hel; het is meer een paradijs.
Bespreek met uw schipper de beste keuze voor uw plek voor de nacht; je hebt de mogelijkheid om voor anker te blijven of misschien in een jachthaven op Palmizana. Op dit eiland kun je puur ontspannen zonder zorgen. Maak een wandeling over een van de uitgestrekte paden en verken de verborgen geheimen van dit kleine eiland.
Palmizana is eigendom van de familie Meneghello, die al meer dan honderd jaar is toegewijd aan het creëren van een paradijs voor cultureel toerisme. Wanneer je in deze baai bent, moet je lunchen bij de
Meneghello's restaurant kunstgalerie die verbazingwekkend is gelegen in de botanische tuin. Als u een liefhebber van zeevruchten bent, stel ons dan niet teleur door iets anders te bestellen dan Palmizana gregada - a
hemelse zeevruchtenstoofpot bereid met de meest verse vangst van de dag, scampi, kreeft, aardappelen, witte wijn en olijfolie - alles gekookt op een open vuur. Het is vermeldenswaard dat mensen naar dit eiland varen om dit gerecht te proeven. Het is echter noodzakelijk om het vooraf te bestellen, dus laat uw schipper dit van tevoren weten als u deze heerlijke Kroatische specialiteit wilt proberen.
DAG 6
donderdag
Modra Spilja (blauwe grot), eiland Bisevo en Komiza, eiland Vis
Je begint vroeg in de ochtend en vaart naar de verbazingwekkende Blue Grotto, op slechts enkele kilometers van het eiland Vis, het meest afgelegen eiland van het vasteland van Kroatië.
De Blauwe Grot, een zeewerende grot op het eiland Bisevo, is sinds 1884 open voor het publiek toen de externe ingang in en door de grot werd ingesneden, wat betekent dat het niet mogelijk is om deze grot te bereiken door middel van een klein roeien boot. De grot is een van de bekendste en natuurlijk mooiste plekjes aan de Adriatische Zee. Je zult versteld staan ​​van het gloeiende blauwe licht van onderaf terwijl je ronddwaalt in een kleine boot vol ontzag en verwondering.
Vlak na het bezoeken van de grot, laat je kapitein de beste baai kiezen voor een lunch en duik. In de
middag gaan we naar Komiza op het eiland Vis, het verst bewoonde eiland van de Kroatische
vasteland. Komiza is een klassiek mediterraan stadje met smalle straatjes en stenen huizen.
Het culinaire avontuur van vanavond is een bezoek aan een familieboerderij en een restaurant. Roki is beroemd om zijn
onder de belschotels. Er is iets voor zowel vlees- als visliefhebbers: heerlijke octopus, kalf en lam bereid met aardappelen. Waarom niet allebei proberen, gecombineerd met de zelfgemaakte wijn van Roki en smakelijke lokale zelfgemaakte cakejes?
Een leuk weetje om te weten is dat er op het eiland Vis ook een Joegoslavische luchthaven is, zoals het eiland een was
militaire basis tijdens het socialistische Joegoslavië. Eigenlijk was het al decennia lang gesloten voor bezoekers als een
strategisch belangrijk punt. Gelukkig in 1992 verliet het Joegoslavische leger Vis en werd het overgezet naar
word een perfecte vakantiebestemming.

Read More
Click to enlarge
4

Split2 nachten

DAG 7
vrijdag
Stiniva, eiland Vis via Bobovisce, eiland Brac naar Split
Probeer op de laatste dag elke minuut op te nemen. Word vroeg wakker en zeil naar een van de mooiste
en beroemde stranden in heel Europa - geweldig Stiniva-strand, een waar wonder van de natuur. Werkelijk,
Stiniva wordt momenteel uitgeroepen tot het nummer één strand van Europa. Stiniva is bijna volledig verdoezeld door het zicht op passerende boten en de ontoegankelijkheid maakt deel uit van zijn allure. U bereikt dit prachtige strand alleen per boot of via een steil en smal pad. Gelukkig ben je met een boot!
Je bent je reis begonnen met eiland Brac en nu gaan we nog een laatste baai van Brac verkennen voordat je dit ongelooflijke eilandlange avontuur van een week lang kunt voltooien. Laten we naar de prachtige Bobovisce-baai gaan, gelegen aan de westkant van het eiland.
DAG 8
Zaterdag AM
Split uitchecken om 9.00 uur
Het is tijd om je zeiltocht naar huis te verlaten, vol met dierbare herinneringen en blije glimlachen op je gezichten.
Je zult je energiek en enthousiast voelen, al aan het nadenken over je volgende zeiltocht. Er is zoveel meer te zien; je hebt alleen het oppervlak gekrast!
* We behouden ons het recht voor om de route aan te passen aan het weer en andere onvoorziene omstandigheden.
Alles zal in het werk worden gesteld om soortgelijke diensten aan te bieden als de hierboven genoemde.

Read More
Click to enlarge